Ex-Leijona arvioi Leijonien mahdollisuuksia World Cupissa: ”Nyt täytyy peesata Hannesta”

Leijonien entiset hyökkääjät Toni Mäkiaho ja Hannes Hyvönen arvioivat Leijonien mahdollisuuksia World Cupissa.

Kaksikko nimeää omat suosikkinsa turnaukseen.

– Tylsän realistisesti sanon Kanada, mutta mun mielestä Suomellakin on hyvät mahdollisuudet menestyä, vaikka moni varmaan ennakko-odotuksissa ei kovin paljon odota, sanoo Hyvönen Brotherpuckers-blogissaan.

– Nyt täytyy peesata Hannesta. Pieni kaukalo ja Kanadan yksilötaito nostaa omissa papereissanikin Kanadan suurimmaksi suosikiksi. Luonnollisesti toivon Suomelle menestystä ja kaikki on mahdollista. Viikonlopun avausmatsi on meille tärkeä suunnannäyttäjä koko turnausta ajatellen, komppaa ”Mäkkäri” Mäkiaho.

Minkälaista turnausta odotatte yleisesti?

– Tässä turnauksessa on ylimääräinen latinki, koska pelejä pelataan niin harvoin. Nämä ovat tunteikkaita hetkiä pelaajille ja koko johtoryhmälle. Voitto merkitsee todella paljon ja kaikki joukkueet ovat valmiita tekemään ison duunin sen eteen, heti avauspelistä lähtien, sanoo Hyvönen.

– Pienessä kaukalossa tilaa on vähemmän ja se todellakin näkyy. Vauhti on kova ja toivottavasti tullaan näkemään paljon reiluja kovia taklauksia. Huipputaitavat yksilöt kykenevät hyökkäyspäässä näyttäviin ratkaisuihin, joten hienoja maaleja on luvassa, Mäkkäri jatkaa.