Liiga starttaa hieman yli kuukauden kuluttua ja seurat aloittelevat tällä hetkellä harjoituspelejään.

Esimerkiksi Raumalla perjantaina pelataan Pitsiturnaus, jossa mukana on kuusi eri liigaseuraa.

Liigalla itsellään on kuitenkin huolia tuomaririntamalla, sillä siellä loukkaantumisia on tullut vastaan kevään ja kesän aikana.

Muun muassa arvostettu Jari Levonen saattaa olla sivussa jopa kuuden kuukauden ajan.

– Oikean jalan akillesjänne on poikki. Se katkesi kolme viikkoa sitten sulkapalloillessa. Tällä hetkellä jalassa on kipsilasta, ja kepeillä mennään. Paranemiseen voi kulua jopa puoli vuotta, mutta aion kyllä tulla takaisin liigakaukaloihin, Levonen vakuuttaa Liigan verkkosivuilla vitsaillen sulkapallon jäävän nyt pois kokeiluista.

– Totta kai tämä ketuttaa, paljon. Mutta toisaalta, kun katsoo, mitä kaikkea maailmassa ylipäätään tapahtuu, ei tällaisista pikkuvaivoista kehtaisi oikein edes puhua, Levonen kuitenkin lisää perään.

Toinen loukkaantumisista tällä hetkellä kärsivä on Tom Laaksonen, jolla on lonkkavaivoja.

– Ei ole tapahtunut mitään yhtäkkistä loukkaantumista, vaan se on rasitusvamma tai kuluma. Vielä ei ole tarkkaa diagnoosia, eikä siksi toipumisaikatauluakaan. Mutta kyllähän tässä todennäköisesti kotva menee ennen kuin pääsen takaisin pillin varteen, Laaksonen harmittelee.

Positiivisempia uutisia kuuluu kuitenkin Jukka Hakkaraisen suunnalta, sillä hän on kuntoutumassa liiga-avaukseen viime kevään rajun loukkaantumisen jäljiltä. Hakkarainen mursi niin pohje- kuin sääriluunsa kaatumisen yhteydessä puolivälieräottelussa SaiPan ja JYPin välillä.

– Jos kaikki menee suunnitellusti, pääsen takaisin tositoimiin 29. päivä elokuuta harjoitusottelussa, Hakkarainen uumoilee.

Liigan mukaan myös muita muutoksia on tulossa tuomaririntamalla, sillä loukkaantumisten lisäksi poissa vahvuudesta ovat päätuomari Tuomas Pöyhönen sekä linjatuomarit Jari Korteniemi, Tuomas Sorsa ja Tuomas Riiho. He kaikki luopuvat liigatuomaroinnista muiden työkiireiden vuoksi. Pöyhönen siirtyy puolestaan otteluvalvojaksi.

Apua tuomariosastolle tulee kuitenkin KHL:stä palaavan Antti Bomanin myötä.