© Kuva: AK Bars

KHL:n palkkakatto on iso vitsi – seurapomo: ”Sitä ei ole!”

Salavat Julajev Ufan GM Leonid Veisfeld on käärmeissään KHL:n palkkakatosta, joka on vuodesta toiseen iso vitsi.

Esimerkiksi Pietarin SKA vähät välittää KHL:n palkkakatosta, joka on tällä hetkellä 950 miljoonaa ruplaa. Palkkakattoa kun on helppo kiertää maksamalla ylimenevästä summasta sakon.

– Palkkakatto on käytännössä hävinnyt liigasta. Sitä ei ole! Meille on sanottu, että palkkakatto on 950 miljoonaa ruplaa. Mutta ylittää sen voi millä summalla hyvänsä, kunhan maksat 20 prosentin sakon ylimenevästä osasta, Veisfeld ulvoo Match-TV:lle.

Veisfeldin mukaan homma menee käytännössä niin, että isot seurat, kuten SKA hankkii ensin parhaat pelaajat ja pienemmät seurata valitsevat vasta sen jälkeen. Salavat menetti muun muassa kärkihyökkääjänsä Nikolai Prohorkinin SKA:han lupaamalla hänelle yli tuplat verrattuna Salavatin tarjoukseen (uutinen).

Veisfeld aikoo ehdottaa KHL:lle tiukkaa palkkakattosysteemiä, joka sallisi korkeintaan yhden pelaajan menemisen palkkakaton yli. Tällöin venäläisiä tähtipelaajia ei kerättäisi yhteen seuraan, kuten SKA:han tällä hetkellä.

» KHL:n lopputulokset ja tuoreimmat uutiset löydät erikoissivultamme!