Itävaltalaishyökkääjän Pohjois-Amerikan piipahdus jäi lyhyeksi – maitojuna kutsui

© Kuva: Getty Images

Viime kaudella Pohjois-Amerikkaan vaihtanut ja lopulta yhden vuoden diilin Winnipeg Jetsin kanssa tehnyt itävaltalaishyökkääjä Thomas Raffl palaa kotimaahansa.

Raffl, 30, palaa Itävallan suurseuran Red Bull Salzburgin riveihin.

Itävallan maajoukkueen kapteeninakin MM-tasolla toiminut Raffl vakuutti viime syksynä Jetsin harjoitusleirillä ja sai sopimuksen. Kausi alkoi kuitenkin AHL:stä, mistä Raffl oli tyrkyllä NHL:n puolelle.

Kutsua ei koskaan tullut ja tälle taustana olivat lukuisat loukkaantumiset.

Oli solisluumurtumaa, leukamurtumaa ja lukuisia alavartalovammoja, mitkä veivät häntä jatkuvasti sairastuvan puolelle. AHL-kausi jäikin Rafflilla 31 ottelun mittaiseksi.

– Joka kerta kun sitä katsoi, että nyt ne asiat alkavat näkyä, mitkä toivat hänelle NHL-sopimuksen, hän joutui sairastuvalle, Jetsin AHL-seuran Manitoba Moosen päävalmentaja Keith McCambridge sanoi the Winnipeg Sunin mukaan.

EC Salzburgia Raffl ehti edustaa jo ennen Pohjois-Amerikan vierailua yhteensä neljän ja puolen kauden ajan. Sitä ennen hän vieraili ruotsalaisseura Luulajassa ja pelasi toisessa isossa itävaltalaisseurassa Villacher SV:ssä. Raffl kävi nuorempana myös mutkan Pohjois-Amerikan juniorisarjojen puolella.

Thomas Raffl on Philadelphia Flyersia edustavan Michael Rafflin isoveli.