© Kuva: Getty Images

Entinen NHL-lupaus avautui ylipainostaan ja alkoholismistaan – ”Join iltaisin viskiä ja olutta”

Jääkiekkoilija Devin Setoguchi on kertonut alkoholismistaan sekä elämänmuutoksestaan Japan Timesille.

Japanilaiset sukujuuret omaava Setoguchi varattiin NHL:ään kahdeksannella vuorolla kesällä 2005. Kaudella 2008-2009 mies mätti runkosarjassa 31 maalia ollen San Jose Sharksin paras maalintekijä.

Setoguchin NHL-ura kuitenkin hyytyi. Kaudella 2014-205 hän pelasi vain 31 NHL-ottelua. Viime vuoden huhtikuussa mies meni alkoholivieroitukseen ja kuntoutusohjelmaan.

Nyt hän on ollut yli vuoden selvänä.

– Se oli iso osa elämääni. Vietin usein iltani juomalla viskiä ja paljon olutta. Olin ylipainoinen ja huonossa kunnossa, Setoguchi muistelee.

– Se oli yksi elämäni parhaista päätöksistä. En ole koskaan voinut paremmin fyysisesti ja henkisesti, mies jatkaa.

Viime syksynä Setoguchi kävi Toronto Maple Leafsin testileirillä, muttei onnistunut saamaan sopimusta. Pelaajan mukaan se ei ollut edes lähellä, sillä hän ei vain ollut tarpeeksi hyvässä kunnossa.

– Vieroituksen jälkeen painoin 103 kiloa. Minun piti pudottaa painoa yli 11 kiloa, jotta olisin saanut edes mahdollisuuden tryoutiin. Treenasin vain tiputtaakseni painoa, jotta voisin saada koesopimuksen, Setoguchi selventää.

Maple Leafs ei tarjonnut sopimusta, joten Setoguchi siirtyi Eurooppaan. 29-vuotias laitahyökkääjä pelasi kuluneen kauden Sveitsin liigassa Davosin joukkueessa. Mies tehtaili 30 peliin tehot 11+13=24.

– Jokainen sarjassa osasi luistella ja liikuttaa kiekkoa. Peli oli todella nopeaa ja siellä oli taitoa. Eniten minua yllätti pelin nopeus. Se oli melkein sama kuin NHL:ssä, mutta isommassa kaukalossa, Setoguchi ihmettelee.

» NHL:n tulokset, taulukot ja uutiset löydät erikoissivultamme!