© Kuva: Getty Images

Yli 1300 NHL-ottelun konkari vihdoin Stanley Cupin finaaleissa – ”Tiedän olevani loistava”

San Jose Sharksin kokenut hyökkääjä Joe Thornton pääsee vihdoin pelaamaan NHL:n mestaruuskannusta.

36-vuotias, urallaan 1367 runkosarjaottelua NHL:ssä pelannut Thornton on neljän voiton päässä unelmastaan. Thornton ja Sharks pelaavat Stanley Cupin finaaleissa Pittsburgh Penguinsia vastaan.

Thorntonille tämä on 18:s kausi maailman kovimmassa kiekkoliigassa. Vasta nyt hän pääsee ensimmäistä kertaa pelaamaan finaaleissa Stanley Cupista.

– Tämä oli odotuksen arvoista. Olisi ollut mukavampaa päästä pelaamaan täällä nuorempana, mutta arvostan tätä todella. Ymmärrän kuinka kovasti täytyy tehdä töitä tähän pisteeseen päästäkseen ja olen onnellinen tästä, Thornton sanoi finaaleja ennen pidetyssä tiedotustilaisuudessa.

Kokenutta kanadalaissentteriä on usein moitittu siitä, ettei hän ole koskaan ollut parhaimmillaan pudotuspeleissä ja ettei hän välitä pelistä tarpeeksi.

– Jos tunnet minut, niin tiedät ettei se vaikuta minuun. Tiedän olevani loistava pelaaja. Meillä on ollut loistavia joukkueita, mutta jokin on puuttunut. Se vaatii 20 kaveria. Yksi, kaksi tai kolme pelaajaa ei voi viedä meitä tänne asti. Se vaatii 20 miestä ja ymmärrän sen, Thornton totesi.

NHL-finaalit käynnistyvät maanantain ja tiistain välisenä yönä Suomen aikaa Pittsburghissa.

» NHL:n tulokset, taulukot ja uutiset löydät erikoissivultamme!