© Kuva: Getty Images

Asiantuntija syyttää NHL:ää Venäjän huonosta menestyksestä: ”Se on kaikista pahinta”

Venäläisasiantuntija Aleksandr Kozhevnikov laittaa maansa huonon kiekkomenestyksen NHL:n piikkiin.

Kozhevnikov näkisi, että venäläispelaajien olisi syytä pysyä kotimaassa, eikä suunnata rapakon taakse. Jos pelaajat pelaisivat KHL:ssä, olisi maajoukkuevalmentajan helpompi valmistaa heitä arvokisoihin.

– Kaikista pahinta on, että odotamme pelaajia NHL:stä. Meillä on KHL, maailman toiseksi kovin liiga, mutta odottamme pelaajia Pohjois-Amerikasta, Kozhevnikov sanoo R-Sportille.

– Joka vuosi meiltä lähtee rapakon taakse kymmenen pelaajaa. Sitä täytyisi rajoittaa. Moni pelaaja lähtee sinne, mutta pelaamaan heistä pääsee ainoastaan kaksi tai kolme.

Esimerkiksi venäläisistä NHL-floppipelaajista käyköön Sergei Plotnikov ja Viktor Tihonov, joiden peliaika jäi minimiin rapakon takana tällä kaudella. Molemmat joutuivat vaihtamaan NHL-seuraa ja nyt molempia on jo huhuttu takaisin KHL:ään. Tihonov ei mahtunut edes Venäjän lopulliseen MM-joukkueeseen, kun taas Plotnikov ei ole esiintynyt edukseen näissä kisoissa.