Suomalaisten Aleksander Barkovin ja Jussi Jokisen edustaman NHL-seuran kapteenina toiminut Willie Mitchell on näillä näkymin lopettamassa uransa.

Kaksi viimeisintä kautta Panthersin kapteenina toiminut Mitchell on tekemässä näin, mikäli on uskominen yhden hänen läheisen joukkuetoverin mukaan.

Myös seuran GM Dale Tallon viittasi tähän.

– Willie on ollut uskomattoman ammattilainen. Hän on ollut upea kapteeni, hän on voittanut Stanley Cupeja, hän antaa niin kroppansa kuin sielunsa pelille. Se on rankkaa ja se ei ole koskaan helppoa. Aion antaa hänelle kaiken tuen, mitä hän voi vain saada, Tallon sanoi AP:n mukaan.

– Kun ensimmäisen kerran puhuin hänen kanssaan aiheesta ja sain selville, miten hänellä menee, saimme hyvät itkut. Se on kova paikka pelaajalle. Jokainen kokee sen jossain vaiheessa sen kohdan, jossa et vain voi pelata enää. Willie on ollut erittäin onnekas, että hänellä on ollut niin hieno ura ja hän on tehnyt niin paljon hienoja asioita, Panthersin nuori tähtipuolustaja Aaron Ekblad puolestaan kävi läpi.

Juuri Ekbladin, josta on kasvanut nopeasti todellinen luottopuolustaja Panthersille, Mitchell otti suojelukseen, kun suurlupaus saapui joukkueeseen.

– Olen oppinut aivan kaiken häneltä sen suhteen, millaista NHL:ssä on olla. Olen oppinut olemaan hyvä ihminen ja hyvä pelaaja. En voi kiittää häntä tarpeeksi, Ekblad kehui Mitchelliä.

Mitchell, 39, oli tällä kaudella pitkään poissa aivotärähdykseen liittyvien oireiden myötä. Mitchell ei halunnut myöskään ottaa riskejä terveytensä kanssa. Riskejä Mitchell ei todennäköisesti halua ottaa myöskään sen kanssa, että mitä uusi aivotärähdys voisi tehdä hänen pitkäaikaiselle terveydelleen.

Urallaan kanadalaispuolustaja on voittamassa kahdesti Stanley Cupin ja kerran myös MM-kultaa.