NHL:ssä mennään siirtorajan viimeistä päivää ja huhut monien pelaajien kohdalla käyvät kuumana.

Useampi treidi on jo nähty ja niistä pinnalle on noussut varsin yleinen treidi.

Varsinkin toisen kierroksen varausoikeuksia niin ensi kesän NHL-draftiin kuin tuleviin on liikuteltu hyvin paljon.

Esimerkkejä:

– Toronto Maple Leafs nappasi kaksi toisen kierroksen varausoikeutta San Jose Sharksilta vaihdossa Roman Polakiin ja Nick Spalingiin.

– Maple Leafs nappasi samaisen toisen kierroksen vuoron myös kaupassa missä muun muassa Brooks Laich siirtyi Torontoon.

– Montreal Canadiens sai toisen kierroksen vuoron kaupassa, missä Chicago Blackhawks lunasti itselleen Dale Weisen ja Tomas Fleischmannin.

– Florida Panthers antoi toisen kierroksen vuoron Calgary Flamesille Jiri Hudlerista.

– Carolina Hurricanes nappasi kaksi toisen kierroksen varausvuoroa kaupassa, missä tähtihyökkääjä Eric Staal lähti New York Rangersiin.

Niin. Aika yleinen ilmiö siis.

Kovaa pottia toisen kierroksen vuoroista on ollut kasaamassa Maple Leafs, joka saattaa näitä täräyttää itselleen vielä useamman.

TSN:n toimittajan Gary Lawlessin mukaan se on kysymässä kyseistä hintaa hyökkääjästä P.A. Parenteausta. Parenteau on ollut New York Islandersin kiikarissa, mutta ainakaan vielä Islanders ei ole lähtenyt tätä hintaa maksamaan.

Islandersilla ei ole hallussa tälle vuodelle kyseistä vuoroa, joten mikäli kauppa toteutuisi, tulisi se todennäköisesti koskemaan vuoden 2017 NHL-draftia.

Maple Leafs on ehtinyt toimia kauppaajana jo kovalla tahdilla, mutta siirtoja saatetaan nähdä sen osalta vielä lisää.

Muun muassa suomalaishyökkääjä Leo Komarov on pyörinyt sitkeästi huhujen keskellä. Vielä Komarovia ei ole kuitenkaan liikutettu minnekään.