NHL:ssä hyvin vahvaa kautta ja kevättä ajatellen iso ennakkosuosikki Washington Capitals teki yöllä treidin Toronto Maple Leafsin kanssa.

Capitalsin GM Brian MacLellan ehti jo julistaa, ettei seura aio tehdä isompia treidejä, vaan se aikoo korkeintaan hankkia alempiin ketjuihin palkkakaton osalta ”halvan” pelaajan.

Noh, käytännössä tämä toteutui, mutta iso juttu treidissä Capitalsilla oli se, että se pääsi irti hyökkääjän Brooks Laichin 4,5 miljoonan dollarin sopimuksesta.

Sen, Connor Carrickin ja toisen kierroksen varausvuorosta kesän 2016 NHL-draftiin Capitals sai itselleen roolihyökkääjän Daniel Winnikin ja viidennen kierroksen varausvuoron.

Laichilla voimassa oli vielä sopimus ensi kaudessa ja iso kontrahti tuottikin jo päävaivaa Capitalsille.

Nyt Capitalsille vapautui huomattavasti tilaa vielä uusille liikkeille, sillä General Fanager -sivuston mukaan Capitalsilla on nyt 2,2 miljoonan dollarin verran tilaa mahdollisille lisävahvistuksille.

Winnikille siirrot NHL:n siirtorajan yhteydessä ovat tuttu juttu, sillä hän vaihtoi samalla tavalla viime vuonna Maple Leafsista Pittsburgh Penguinsiin. Kesällä hän teki kuitenkin jälleen sopimuksen Maple Leafsiin sillä silmällä, että hänet todennäköisesti tultaisiin liikuttamaan muualle siirtorajalla.