Loukkaantumissuma, pelikieltoja ja debyyttejä Jokereilla KHL-mestaria vastaan

© Kuva: Ilari Isotalo

Jokerit lähteee varsin haastavista lähtökohdista kohti maanantain KHL-ottelua, missä vastaan asettuu hallitseva mestari SKA.

Viime viikolla vierasottelut tuottivat lisää loukkaantumisia ja materiaali on tällä hetkellä hyvin kapea.

Sekä Petteri Wirtanen että Pekka Jormakka saivat tällejä viime viikon peleissä ja ovat poissa runkosarjan lopun ajan.

Wirtasen ja Jormakan lisäksi loukkaantumisten takia sivussa ovat Niklas Hagman, Roope Talaja ja Jere Sneck, jotka Jokereiden mukaan toipunevat vammoistaan pudotuspelien alkuun mennessä. Sen sijaan puolustaja Ossi Väänänen sekä hyökkääjät Tommi Huhtala, Eetu Pöysti ja Saku Salminen ovat loppukauden sivussa.

Tämä avaa paikan kahdelle KHL-debyyttinsä maanantaina tekevälle, sillä veljekset Atte Mäkinen ja Miro Mäkinen saavat tulikasteensa heti kovassa paikassa.

Mäkiset ovat nelosketjussa yhdessä Tomi Mäen kanssa.

Myös jo aiemmin kaudella KHL-debyyttinsä tehnyt Frank Gymer on mukana 13. hyökkääjänä.

Kokoonpanoon paluun Jokereilla tekee Jesse Joensuu, joka tipahti aivan TsSKA-ottelun alla pois Jokereiden kokoonpanosta.

Joensuu ottaa paikkansa ykkösketjusta Peter Reginin ja Jani Ridan viereltä. Näistä Rita on nostettu ykkösketjun laitaan paikkaamaan pelikiellossa olevaa Brandon Kozunia. Yhden ottelun mittaisen pelikieltonsa Kozun sai TsSKA-ottelun loppuhetkillä nähdystä taklauksesta.

Jokereiden ketjut SKA-ottelussa:

Jesse Joensuu – Peter Regin – Jani Rita
Tim Kennedy – Jere Sallinen – Juhamatti Aaltonen
Pascal Pelletier – Niko Kapanen – Daine Todd
Tomi Mäki – Miro Mäkinen – Atte Mäkinen
Frank Gymer

Jesper B. Jensen – Philip Larsen
Atte Ohtamaa – Topi Jaakola
Arturs Kulda – Ville Lajunen

Henrik Karlsson (Riku Helenius)

Maanantain vastustajan SKA:n kausi on ollut tähän mennessä hyvin vuoristoratamainen. Alkukaudesta se antoi potkut päävalmentajana toimineelle Andrei Nazaroville. Tilalle hyppäsi entinen huippuluokan puolustaja Sergei Zubov, jonka alaisuudessa SKA ei ole kuitenkaan pystynyt tekemään ihan tarvittavaa nousua.

Bobrov-divisioonassa se on välillä ollut jo kohtuullisen lähellä Jokereita, mutta ennen maanantaita ero joukkueiden välillä on kahdeksan pistettä. Jokereilla on vielä SKA:han nähden yksi peli vähemmän pelattuna.

Materiaalista homma ei kuitenkaan jää kiinni, sillä kovia pelimiehiä SKA:lla riittää neljään ketjuun ja vielä sen ylikin. SKA kun nappasi vahvistuksia itselleen siirtorajan yhteydessä ja otti muun muassa mukaansa Steve Mosesia, Sergei Shirokovia ja Pavel Buchnevichiä.

Viime kaudella Jokereissa KHL:n maaliennätyksen iskenyt Moses kohtaa nyt ensimmäistä kertaa vanhan seuransa SKA:han siirtymisen jälkeen.

Materiaali SKA:lla onkin yksi sarjan kovimmista. Viimeisistä viidestä ottelustaan se on kuitenkin pystynyt ottamaan vain kaksi voittoa.

Sillä on vielä pieniä mahdollisuuksia haastaa Jokereita runkosarjan loppumatkalla, sillä joukkueet kohtaavat kahdesti. Nyt ensin Pietarissa ja 16. päiivä helmikuuta Helsingissä.

Kertoimet (NordicBet)

SKA-Jokerit, maanantai 1.2.2016. klo 18.30.
1.67 – 4.50 – 4.50

Ilari Savonen
Twitter: @ilarisavonen