Washington Capitalsin hyökkääjä Mike Richards kiekkoili alkukaudella hieman erikoisemmassa kiekkosarjassa.

NHL-kauden alkaessa Richards oli työtön. Miestä syytettiin huumausaineiden hallussapidosta, ja Los Angeles Kings purki sopimuksen kesällä.

Richards ei kuitenkaan halunnut istua vain kotona sohvalla. Hän halusi jäähallille ja pelaamaan. Niinpä hyökkääjä päätyi pelaamaan samaan joukkueeseen pikkuveljensä Markin kanssa.

Richardsin synnyinkaupungissa Kenorissa pelataan Caseys Hockey Leagueta, jota kuvaillaan Washington Postissa kaljaliigaksi. Mike Richards oli Kenora Kings -nimisen joukkueen suurin tähti.

– Se oli hauskanpitoa jätkien kanssa. Luulen, että he nauttivat kun olin siellä. Minä nautin olosta heidän kanssaan, joimme erätauoilla olutta ja sen sellaista, Richards kertoi Washington Postille.

Kaksinkertainen Stanley Cup -voittaja on luontainen sentteri, mutta pelasi Kenora Kingsissä puolustajana. Richards sai joissain otteluissa hyväntahtoista kuittia pelaamisesta rupusarjassa.

– Tännekö päädyit? Takaisin Kenorassa pelaamassa kaljaliigaa, Richardsin kanssa lapsena samalla kadulla asunut Adam Wilson ilveili.

Richards vastasi takaisin tekemällä pelissä Trailer Park Boysia vastaan seitsemän maalia. Tähtipelaajaa vastaan ei aina ollut helppoa pelata.

– Miken pelatessa pakkina useimmat vitsit kuuluivat, että ’mitä aiot tehdä häntä vastaan 1-1-tilanteessa?’, Cullen Rob naureskeli.

30-vuotiaan Richardsin pelit Kenora Kingsissä kuitenkin loppuivat, sillä Washington Capitals teki tammikuun alussa miehen kanssa loppukauden mittaisen sopimuksen. Richardsin mukaan syksyn koppielämässä ei ole isoa eroa NHL:ään.

– Ollakseni rehellinen, tunnelma on samanlainen mutta supertähtien kanssa. Erona tupakointi ja oluen juonti erätauoilla, Richards kuvaili.