HELSINKI. Nuorten Leijonien kohdalla alkulohkon viimeisessä ottelussa Tshekkiä vastaan ongelmaksi muodostui suoranainen vatsatautiepidemia, mikä tiputti niin jo ennen peliä kuin pelin aikana pelaajia pois kehistä.

Nyt tilanne näyttää hyvältä.

– Ollaan valmiita peliin ja ollaan saatu nujerrettua se tauti, Nuorten Leijonien lääkäri Petri Paakki kertoi SuomiKiekko-sivustolle.

Onko mitään hajua, että mistä tämä voi olla peräisin?

– Ei ole. Se voi olla tähän vuodenaikaan liittyvää tämmöistä virusperäistä vatsatautiepidemiaa tai sitten se voi olla myöskin jonkunnäköistä ruokaan liittyvää. Sitä kisaorganisaation lääkärit selvittävät. Vaikea tarkalleen yksittäisen joukkueen lääkärinä sanoa, kun ei tiedä muiden joukkueiden tilannetta, Paakki kävi läpi.

Tshekki-pelistä kyseisten haasteiden takia tipahti jo etukäteen Miro Keskitalo. Pelin kesken jättivät puolestaan Vili Saarijärvi ja Aleksi Saarela.

Oireita oli lopulta useammalla pelaajalla.

– Meidän joukkueessa niitä oli noin 6-7 pelaajalla, Paakki kertoi.

Tuoko tämä jotain erityistoimenpiteitä tämän päivän Kanada-peliä varten?

– Ei erityisemmin. Ollaan tehostettu käsihygieniaa ja muuten sitten ollaan saatu hoidettua nämä kaverit kuntoon. Tänään ovat kaikki täydessä iskussa.

Ainoa Kanada-pelistä sivussa oleva pelaaja onkin Eetu Sopanen, joka loukkaantui Slovakia-ottelussa.

Onko hänen kohdallaan toiveita pelaamisessa vai onko turnaus ohitse?

– Jälkimmäinen vaihtoehto, Paakki vastasi ja jatkoi:

– Kyllä me tietenkin voidaan sanoa, että se on polvivamma, kun sen kaikki näkivät siinä tilanteessa. Polveen tuli loukkaantuminen ja ihan tarkkaa paluuta ei pysty sanomaan. Yritetään pitää sellaista positiivista virettä siinäkin yllä, tukea kaveria ja kuntouttaa sitä polvea joka päivä tässä.

Suomen ja Kanadan kohtaaminen käynnistyy lauantaina kello 18.00.

Ilari Savonen, Helsinki
Twitter: @ilarisavonen