Yhden Suomen jääkiekkomaajoukkueen legendaarisimman ketjun Ville PeltonenSaku KoivuJere Lehtinen maajoukkuepaidat jäädytetään tapaninpäivänä alle 20-vuotiaiden MM-kisojen avauksen yhteydessä.

Vuonna 1995 Suomen MM-kultaan johtanut ketju pelasi ensimmäisen kerran yhdessä juuri alle 20-vuotiaiden maajoukkueessa.

– Paidan jäädytyshän on suurin kunnia, jonka yksittäinen pelaaja voi saada. Tässä ei palkita vain yhdestä ottelusta vaan tässä palkitaan vuosien työ. Se, että tämä tapahtuu yhtä aikaa heidän (Peltonen ja Lehtinen) kanssaan, tekee se tästä vielä isomman asian, sanoi Koivu Jääkiekkoliiton tiedotustilaisuudessa.

Kolmikko löysi toisensa tavalla, joka hakee vertaistaan.

– Kemia naksahti kohdalleen saman tien. En tiedä vieläkään, mistä se lähti. En ole kokenut samanlaista tunnetta millään ketjulla ennen enkä jälkeen sen. Koivu jatkoi.

Jere Lehtinen joutui hakemaan sanojaan kauan, kun SuomiKiekko-sivusto pyysi häntä muistelemaan ketjun osapuolten rooleja kaukalossa.

– Siinäpä kysymys. Mitähän ne roolit olisivat voineet olla? Ne olivat varmaan kaikkea mahdollista. Saku oli sentterinä liideri. Hän toi kiekkoa ja teki peliä. Villen pää oli tietokone. En ehkä itsekään ollut pelkkä työmies… Ei meillä ollut rooleja. Välillä ne menivät täysin toisinkin päin, ja sieltä kemiamme ehkä huokuikin. Vaihtoehtojakin löytyi, eikä meitä oltu laitettu yhteen muottiin, Lehtinen pyöritteli.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen