Tampereen Tappara on aloittanut kautensa väkevästi, vaikka moni jääkiekon seuraaja uskoi joukkueen tason laskevan Olli Palolan, Pekka Jormakan, Juha Metsolan ja kumppaneiden lähdön myötä. Joukkue on sarjataulukossa toisena ja on hävinnyt vain kaksi peliä varsinaisella peliajalla viidestätoista.

Joukkueen ykköspyssy Kristian Kuusela kertaa SuomiKiekko –sivuston haastattelussa alkukautta. Kokenut laitahyökkääjä on nakuttanut 5+9 tehot ja on näin pistepörssissä sijalla neljä. Kultakypärä on pelannut vajaat kymmenen ottelua sensaatiomaisen syksyn pelanneen Henrik Haapalan ja Jani Lajusen ketjussa.

– Ollaan löydetty hyvät kemiat ja roolit. Minä olen ehkä semmoinen yleismies Jantunen. Puolustan ja hyökkään ahkerasti ja luon maalipaikkoja.

Vain kaksi tappiota varsinaisella peliajalla, miten?

– Olemme pelanneet tasaisesti. Alkupeleissä päästimme pari kertaa vastustajan takaa tasoihin, mutta muuten on mennyt hyvin. Pelaamme koko joukkueen voimin neljällä kentällä ja sitten joku kenttä nousee esiin, kun on sen paikka, Kuusela arvioi.

Onko ollut yllätys, miten hyvin nuoret Patrik Laine, Henrik Haapala ja Arttu Ilomäki ovat nousseet esiin?

– Ei se ole minua yllättänyt. Kun nuoret saavat ruutua ja peliaikaa, niin he pelaavat ihan siinä missä kokeneemmatkin.

Mitä päässäsi liikkui ennen kautta kun vuoro toisensa jälkeen kovia pelaajia lähti viime kauden joukkueestanne?

– Saimme kokeneita hyviä liigapelaajia tilalle ja minun mielestä emme heikentyneet, Kuusela toteaa tyynesti.

Nähdäänkö keväällä kolmatta kertaa putkeen Kärpät ja Tappara loppuottelussa?

– Liiga on tasainen, josta ei vielä yhtään osaa arvioida miten käy. Jokainen peli on ollut tähän asti tasainen ja aina pitää olla parhaimmillaan, jos haluaa voittaa. Yritämme viedä mahdollisimman monta peliä, jotta olemme sitten keväällä iskussa.

Onko pelitapaanne muutettu viime kaudesta, koska miehistö vaihtui niin paljon?

– Ei.

Mistä tunnistaa Tampereen Tapparan jäällä?

– Puolustuspelaamisesta. Se on meidän arvomme. Puolustamme tiiviisti ja hyökkäämme kovaa vastaan. Tykkään siitä ja se sopii minulle, Kuusela kertoo.

 

Jesse Happonen