JYPistä on muotoutunut Liigan kestomenestyjä, mistä oli osoituksena viime kevään pronssimitali. Joukkueen kapteeniksi nousi tällä kaudella Tuomas Pihlman.

Millaista kautta Jyväskylässä odotetaan?

– Odotamme menestyksekästä kautta. Meillä on hyvä kombinaatio joukkueessa, joten odotukset ovat korkealla.

On sanottu monesti, että joukkueeseenne on tullut JYPin näköisiä pelaajia. Miltä kuulostaa?

– Olen samoilla linjoilla. On tullut kokoa, taklausvoimaa, luistelua ja taitoa. Sen näköisiä pelaajia on tullut, joita on kaivattu. Emme ole hankkineet korvaajia kenellekään, vaan joukkuepelaajia. He omaavat paljon taitoa.

”En laita ikinä numerotavoitteita”

Pihlman tykitti viime kaudella 21 maalia palaten taas Liigan parhaiden maalintekijöiden joukkoon. Kovaan saldoon tuo lisäsyvyyttä se, että neljällä edeltävällä kaudella verkko heilui yhteensä vain 23 kertaa.

Millaisia odotuksia sinulla on henkilökohtaisesti?

– Omat odotukset menevät käsi kädessä joukkueen kanssa. Kun joukkue menestyy, niin silloin itsekin pitänyt tehdä jotain hyvin. Omat tavoitteet on pelata paremmin kuin viime kaudella.

Se enteilisi jo aikamoisia maalimääriä.

– En laita ikinä numerollisia tavoitteita itselleni. Kun pelaa hyvin, niin paikkoja. Välillä menee sisään, välillä ei. Siihen pyritään, että maaleja tulisi mahdollisimman paljon.

Mitä tehojen tekeminen nykyisessä Liigassa vaatii?

– Todella paljon töitä ja oikeassa paikassa olemista oikeaan aikaan. Maalin tekeminen on loppujen lopuksi monen tekijän summa. Siinä pitää tehdä monta asiaa putkeen oikein, ennen kuin paikka vapautuu jollekin.

Perustuvatko omat tehosi nimenomaan koko ketjun ja kentän pelaamiseen?

– Sain pelata viime kauden todella hyvässä kentässä ja sain paljon paikkoja. Ne pelaajat, jotka pystyvät pelaamaan yksin, ovat aika vähissä koko maailmassa. Viisikon tarvitsee aina siihen, että peli kulkee.

”Mahdollisimman pitkälle CHL:ssä”

JYP on jatkossa jälleen myös eurokaukaloissa, sillä se oli yksi seitsemästä Champions Hockey Leaguessa jatkoon päässeistä suomalaisjoukkueista.

Miltä CHL-pelit ja erityisesti Frölundan kohtaaminen tuntuivat?

– Kyllähän sen huomasi, että Frölunda on todella kova joukkue. Oli hyvä, että saimme pelata heitä vastaan. Näimme, missä itse menemme, mitä pitää tehdä paremmin ja missä asioissa olemme itse mukana touhuissa. Nämä ovat mahdollisuuksia, joita Liigan aikana ei tule. Silloin pelataan paljon samoja joukkueita vastaan, mutta nyt oli aivan erityylinen huippujoukkue vastassa.

Mihin asti JYPin rahkeet riittävät?

– Ei ole montaa syytä, miksi sitä liigaa pelataan. Mennään pykälä kerrallaan eteenpäin, ja sitä kautta kiidetään mahdollisimman pitkälle.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen