CHL:n alkulohkon yhden isoimmista yllätyksistä järjesti norjalainen Stavanger Oilers, joka eteni lohkovoittajana pudotuspelivaiheeseen.

Lohkovoittaja jätti taakseen tshekkiläisen Trinecin sekä KalPan, jonka joukkue kaatoi kotonaan yllättäen puhtaasti 3-0.

– Olemme tällä tasolla joka pelissä altavastaajia, se on selvä. Lohkovoitto oli valtava juttu meille, saimme tiputettua KalPan tasoisen joukkueen, joten teimme jotain oikein, joukkueen GM Pål Higson luonnehtii SuomiKiekko-sivustolle.

CHL on seuralle tärkeä tavoite. Samalla seurapomo uskoo kiekkoturnauksen olevan iso juttu koko maan kiekolle.

– Tämä on hyvä kokemus sekä pelaajille että seuroille. Koko CHL on ammattimainen systeemi. Meille on hienoa päästä haastamaan Euroopan isoja seuroja, sillä se mittaa samalla sitä, missä norjalainen kiekko menee tällä hetkellä.

– Samalla moni kiekkoilija on päässyt näkemään, miten hommat ja työt tehdään isommissa seuroissa Euroopan huipulla. Olemme osoittaneet, että pystymme pelaamaan tällä tasolla.

Jääkiekolla ei ole Norjassa suurta asemaa millään mittarilla mitattuna. CHL on tuonut ripauksen uudenlaista mediahuomiota myös kiekkokaukaloon.

Higson kuvailee suomalaisille tutuilla sanamuodoilla maan urheilukannattamista.

– Olemme patrioottista, mutta menestyshullua kanssa, joten tämä on hyväksi maan jääkiekolle.

”Hyvä arpaonni”

Lohkovoittaja saa tiistaina alkavissa pudotuspeleissä ensimmäisellä kierroksella vastaansa saksalaisen Eisbären Berlinin.

Higson uskoo ryhmällä olevan kaikki mahdollisuudet 16 parhaan joukkoon.

– Berliini on hieno ja iso kaupunki. Eisbären sopii meille vastustajaksi hyvin ja uskon sen olevan hieno kokemus myös meidän faneillemme.

– Meillä kävi hyvä arpaonni. Saksalaiset ovat hyviä joukkueita kaikki, mutta meillä on mahdollisuus jatkopaikkaan, Higon kiteyttää.

Eisbären ja Oilers iskevät yhteen Saksassa tiistaina klo 20.30 alkaen.

Ilari Isotalo
Twitter: @IlariIsotalo