Liigassa SaiPaa kausina 2011-13 edustanut Richard Ullberg on ottanut sosiaalisessa mediassa vahvasti kantaa kannabiksen käytöstä.

Nykyisin Mestis-seura Hermeksen maalilla torjuva 22-vuotias maalivahti puolustaa Facebook-tekstissään rajusti Suomessa kiellettyä huumausainetta.

– Voin enemmän kuin hyvällä omatunnolla sanoa, että syy miksi poltan tupakkaa on se, että haluan luoda maahamme hyväksyttävämmän kuvan kannabista kohtaan. Ja saada ihmiset luulemaan, että poltan kannabista silloinkin, kun pelkkä rööki palaa, Ullberg kirjoittaa.

22-vuotias torjuja jakaa suoraan kiitosta huumeaineelle.

– En tällä hetkellä polta pilveä, koska se luokitellaan Suomessa dopingaineeksi. Enkä todellakaan halua vaarantaa omaa uraa varsinkaan tällä hetkellä, kun olen löytänyt todellisen itseni ja päässyt eroon kaikista ongelmistani.

– Saan isoksi osaksi kiittää siitä kannabista, että olen löytänyt itseni ja päässyt eroon omista riippuvuuksista ja ongelmista ja saanut sekä fyysisen että henkisen puolen jääkiekossa täysin uuteen uskoo, Ullberg lisää.

Kirjoitus on varsin raju huippu-urheilijalta. Sen myös Ullberg tiedostaa.

– Jos haluatte, ja se tekee teidät ihmiset rehdisti iloiseksi, niin hommatkaa minulle potkut duunista, maalivahti kirjoittaa.

– Se, että kirjoitan poliittisen viestin kannabiksen puolesta, ei tarkoita, että joukkueeni tai Hermes edustaa samoja mielipiteitä tai arvoja, Ullberg jatkaa.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Iltalehti.