TUTO Hockey on tiedottanut uusista pelaajasopimuksista.

Turkulaispoppoo vahvistuu kolmella hyökkääjällä. Patrik Virta ja Oskari Siiki ovat alustavasti koko kauden lainalla Liigan TPS:stä. Aki Juusela on TUTO-paidassa tryout-sopimuksella.

19-vuotias Virta iski A-nuorten SM-liigassa HPK:n paidassa 43 pelissä tehopisteet 29+46=75. Viidessä pelaamassaan liigaottelussakin nuorukainen viimeisteli kaksi maalia HPK:lle.

– Virta oli viime kaudella A-nuorten SM-liigan paras pelaaja ja kyseessä on poikkeuksellisen lahjakas pelaaja. Pelitaitavuudessa Virta on nuorellakin iällä Mestikseen erittäin kovan luokan vahvistus, TUTOn urheilutoimenjohtaja Elmo Aittola sanoo tiedotteessa.

20-vuotias Siiki voitti viime kaudella TPS:n A-nuorissa SM-kultaa ja iski 30 ottelussa 22 maalia. Tilille tuli myös 28 ottelua Liigassa tehoin 1+5=6.

– Siiki on luontainen pisteitä tekevä hyökkääjä, jonka suurimmat vahvuudet ovat hyökkäyspäässä ja tuloksen teossa. Siiki on urheilullisesti hyvin työteliäs pelaaja ja istuu erittäin hyvin ryhmäämme, Aittola kuvailee.

47 Liigaottelua pelannut Juusela tekee uutta tulemista vaikeamman jakson jälkeen. Hänen sopimuksensa on alkuun kahden viikon mittainen.

– Hirmuisella laukauksella varustettu Juusela on pelaaja, jossa on terveenä ja kunnossa olleessaan erittäin iso potentiaali ulosmitattavana, Aittola kertoo.