Sport menetti kovan tason pelaajan vain hetki ennen sarjakauden alkua. Vaasalaisseuralle kävi kylmät jo toisena vuotena peräkkäin.

Sport-kannattajien niskaan tuli sangollinen jääkylmää vettä jo ennen Liigan alkua, harjoituspelikauden käynnistyessä. Valko-Venäjän maajoukkuehyökkääjä Artur Gavrus jätti Sportin henkilökohtaisten syiden vuoksi. Gavrus ei pelannut tiistaisessa treenipelissä Kärppiä vastaan ja jo seuraavana päivänä pelurin lähtö oli tosiasia.

Saagan seuraava käänne tapahtui vain jokunen tunti myöhemmin. Gavrusin viime kauden seura, Dinamo Minsk, tiedotti solmineensa kontrahdin pelaajan kanssa. Gavrus pelasi viime kaudella Dinamon paidassa 36 KHL-ottelua pistein 5+4.

Mikäli syy sopimuksen purkamiseen oli jääkiekkoa suurempi asia, kuten pelaajan läheisen ihmisen terveys, niin tällöin kontrahdin purkua ei tarvitse isommin ihmetellä. Hevosmiesten tietotoimisto Vaasan Kuparisaaren tienoilla tosin tietää kertoa Gavruksen saaneen valkovenäläiseltä seuralta niin hyvän tarjouksen, että hyökkääjä päätti lähteä ruplien perässä kotimaansa kamaralle.

Kieltämättä kuulostaa oudolta, että uusi seura julkaisee sopimuksen käytännössä välittömästi edellisen kontrahdin purun jälkeen. Niin tai näin, Gavrus on poissa eikä tuon tason lupaavaa pelimiestä enää niin vain löydy. Gavrusin todellinen taso oli toki arvoitus, mutta kevään MM-kisoissa isketyt viisi tehopistettä ja pirteät otteet Sportin paidassa Pitsiturnauksessa nostivat odotusarvoja.

Pelaajan lähtö kauden kynnyksellä ei ole Sportille uusi. Vuosi sitten kärkipuolustajaksi kaavailtu Petteri Lindbohm pääsi testaamaan taitojaan St. Louis Bluesin leirillä. Lopulta Lindbohm pelasi koko kauden Pohjois-Amerikassa saaden tililleen 23 NHL-ottelua. Sport ei onnistunut löytämään paikkaajaa Lindbohmille.

Tilanne ei vaikuta lupaavalta myöskään Gavrusin jättämien saappaiden suhteen. Vapailta markkinoilta ei hevin löydy nuorta ja urallaan selkeästi eteenpäin menevää kärkiketjun vastuunkantajaksi. Sport päätyi kiinnittämään 34-vuotiaan slovakkihyökkääjä Gabriel Spilarin, joka ei lähtökohtaisesti ole Gavrusin veroinen pelaaja.

Eemeli Pienimaa