Ruslan Fedotenko haluaisi vielä pelata uransa aikana NHL:ssä. 12 kautta NHL:ssä tahkonnut kaksinkertainen Stanley Cup -voittaja kertoi haluistaan Des Moines Registerille.

– Tunnen oloni hyväksi ja olen fyysisesti hyvässä kunnossa. Jossain kohdin, kun huomaan, että tulen vanhaksi tai hitaaksi, enkä voisi auttaa siten joukkuetta, on aika katsoa peiliin ja todeta, että tämä oli tässä, Fedotenko totesi.

Ukrainalaishyökkääjä kertoi haastattelussa myös siitä, kuinka hän ja hänen perheensä ehtivät lähteä Ukrainasta juuri ennen kuin maassa syttyi kriisi.

– Kukaan ei ajattele Ukrainassa enää jääkiekkoa tai muuta sellaista. Ihmiset yrittävät selvitä päivästä seuraavaan, Fedotenko sanoi.

Fedotenko pelasi Donbassa Donetskissa KHL:ää kaudella 2013-14.

– Kun pudotuspelit olivat ohitse, oli tilanne maassa jo aika paha. Heti kun pääsimme pois maasta, he sulkivat lentokentät ja kaikki pahat asiat alkoivat tapahtua.

863 runkosarjaottelua NHL:ssä pelannut veteraani teki tänä kesänä sopimuksen Minnesota Wildin kanssa. Hän pelasi jo viime kaudella Wildin AHL-seuran Iowa Wildin riveissä. Siellä Fedotenko todennäköisesti pelaa myös tulevallakin kaudella, sillä Wild-sopimus on kaksisuuntainen.