Kuten aiemmin uutisoimme, Los Angeles Kingsin ja sen entisen hyökkääjän Mike Richardsin sopimuksen ”irtisanomisessa” on leijunut kohtuullisen iso kohu päälle.

Kings julkaisi alkuviikosta tiedotteen, jonka mukaan se on purkanut Richardsin kanssa sopimuksen ”vakavan rikkeen” takia. Sen tarkemmin syytä tälle ei kerrottu.

TMZ:n mukaan Richards oli pysäytetty USA:n ja Kanadan rajalla, milloin häneltä oli löydetty voimakkaita kipulääkkeitä.

Tällä hetkellä Richardsia ei syytetä rikoksesta, mutta samalla myöskään viranomaiset eivät kommentoi tässä vaiheessa tapausta. Sama koskee pelaajayhdistystä NHLPA:ta, joka tutkii tapausta ja selvittää sitä, että onko edessä mahdollisesti Richardsin kanssa oikeustoimia Kingsiä vastaan.

Kyseessä on iso sotku, sillä Richardsilla oli jäljellä vielä viisi vuotta sopimustaan, jossa kiinni oli yli 20 miljoonaa dollaria.

TMZ:n lähteiden mukaan Richardsilta löydettiin rajan ylityksen yhteydessä ”Oxycodone”-nimisiä pillereitä, jotka ovat voimakkaita kipulääkkeitä, joista liikkeelle lähti viranomaisten tutkimus.

Richardsia huhuttiin ulosostettavaksi jo aiemmin, mutta tapauksen myötä Kings päätyi irtisanomaan kokonaan sopimuksen rikkomuksen takia.