NHL:ssä hyökkääjän Mike Richardsin ulososto on saanut hyvin erikoisen käänteen mukaansa.

Richardsin piti alunperin mennä normaalin kaavan mukaisesti ulosostoon sen jälkeen kun hän oli käynyt siirtolistalla.

Mutta nyt eteen on tullut melkoinen kohu.

Kings purki sopimuksen niin, että siitä ei seuraa palkanmaksuseurauksia tulevien vuosien osalta. Syyt tälle ovat mystiset:

– Seura (Kings) ei ole valmis antamaan tarkempaa selvitystä sopimuksen irtisanomiselle tässä vaiheessa, Kingsin tiedotteessa sanottiin.

Sopimus kuitenkin purettiin ”olennaisen rikkomuksen” takia, minkä Sportsnetsille vahvisti NHL:n apulaiskomissaari Bill Daly.

Tapauksessa viitataan hyvin todennäköisesti NHL:n työehtosopimuksen kohtaan 14, jonka mukaan pelaajan sopimus voidaan purkaa, mikäli pelaaja ”ei noudata, kieltäytyy, laiminlyö tai jättää tottelematta seuran sääntöjä joko harjoittelemiseen tai muita pelaajia kohtaan käyttäytymisen suhteen”.

Mystisyys sen suhteen nousi samantien, sillä mikään osapuoli ei ole kertonut tarkkoja tapahtumia asian takana.

Sportsnetsin mukaan voidaan odottaa, että tiedossa saattaa olla oikeustoimia Kingsin ja Richardsin välillä.

Asia on merkittävä, sillä Richardsilla oli jäljellä vielä viisi vuotta ja yhteensä 22 miljoonaa dollaria sopimuksestaan, joten kyseessä on iso rahasumma.

Aiemmin Kings päätti olla käyttämättä uuden työehtosopimuksen jälkeistä erikoispykälää, jossa se olisi saanut ostaa Richardsin sopimuksen ulos ilman palkkakattorasistusta. Nyt eteen tullut tapahtuma kuitenkin tekee tämän, sekä ottaa Kingsiltä pois palkanmaksuvaatimukset.

TSN:n toimittajan Bob McKenzien mukaan Kings saa kuitenkin 1,32 miljoonan dollarin palkkakattoon lisättävän ”rangaistussumman” sopimuksen purkamisesta.

Edit 23:26: Lisätty kohta palkkakattoon liittyvästä summasta.