NHL:ssä tuore Stanley Cup -mestari Chicago Blackhawks on kaupannut tähtihyökkääjänsä Patrick Sharpin.

Sharp siirtyy Dallas Starsiin, josta vaihdossa Blackhawksiin saapuvat puolustaja Trevor Daley ja hyökkääjä Ryan Garbutt.

Sharpin lisäksi Blackhawksista Starsin suuntaan siirtyy myös puolustajalupaus Stephen Johns.

Kauppa tuli julki Suomen aikaan perjantain ja lauantain välisenä yönä.

Sharp on pyörinyt pitkään siirtohuhujen keskellä ja Blackhawksin uskottiin kauppaavan hänet helpottaakseen ongelmia palkkakattotilanteensa kanssa.

ESPN:n toimittajan Craig Custancen mukaan Stars pitää hallussaan 50% kaupassa liikkuvan hyökkääjän Garbuttin palkasta.

Täten Garbutt maksaa Blackhawksille seuraavan kahden kauden ajan vain 900 000 dollaria. Stars puolestaan ottaa kokonaan Sharpin 5,9 miljoonan dollarin sopimuksen haltuunsa. Daleyn palkkalukema on 3,3 miljoonaa dollaria, joten Blackhawks sai varsin mukavasti helpotusta haastavaan tilanteeseensa.

Blackhawks on yrittänyt raivata tilaa sen jälkeen, kun tähtipelaajien Jonathan Toewsin ja Patrick Kanen uudet, isot sopimukset pyörähtivät käyntiin. Toewsin ja Kanen molempien cap hit -lukemat eli palkkojen keskiarvot ovat 10,5 miljoonaa dollaria ja täten he vievät ison osan yhteensä 71,4 miljoonan dollarin palkkakattolukemasta.

Sharpin treidaamisen jälkeen Blackhawks aikoo The Fourth Periodin toimittajan David Pagnottan mukaan todennäköisesti kaupata Bryan Bickellin muualle. Bickellin nykyinen sopimus on neljän miljoonan dollarin arvoinen.

Blackhawks on noin miljoonan dollarin päässä palkkakatossa ja sen pitää vielä raivata tilaa, jotta se saa jatkosopimuksen tehtyä ruotsalaissentterille Marcus Krugerille.

Daleyn hankinta puolestaan tietää hyvin varmasti sitä, että ruotsalaispuolustaja Johnny Oduya suuntaa muualle.

Oduya odotti Blackhawksin liikkeitä, mutta toisen isommalla sopimuksella operoivan puolustajan hankinta tietää hyvin varmasti sitä, ettei Oduyalle ole luvassa jatkoa Blackhawksissa.

Blackhawksin kesä on kerennyt olla jo aiemmin kiireinen. Se treidasi rajoitetuksi vapaaksi agentiksi menossa olleen lupaavan hyökkääjän Brandon Saadin Columbus Blue Jacketsiin, mistä vaihdossa Blackhawksiin saapuivat muun muassa Artem Anisimov ja Marko Dano.