NHL:ssä meneillään ovat kesän välimieskäsittelyt, missä rajoitettuna vapaana agenttina olevat pelaajat ja seura, joista jompi kumpi on hakenut kyseistä menetelmää, ratkovat jatkosopimuserimielisyyksiä puolueettoman tahon avulla.

Ensimmäinenä käsittelyssä kävi Nashville Predatorsin Craig Smith, joka kuitenkin löysi Predatorsin kanssa ratkaisun jatkosopimukseensa ennen kuin välimies oli ehtinyt antaa oman esityksensä.

Smith allekirjoitti neljän vuoden ja yhteensä 21,25 miljoonan dollarin jatkon (lue lisää).

Joka tapauksessa molemmat tahot ehtivät käydä välimiehen tapaamisessa kertomassa omat näkemykset ja perustelut niille. Monesti mukana on myös hieman negatiivisempi puoli juuri sen osalta, että miksi esimerkiksi seura ei olisi valmis maksamaan pelaajan hakemaa tiettyä summaa.

Jenkkihyökkääjä Smith kuitenkin kiistää, että hänen ja seuran käsittely tuottaisi harmaita hiuksia tai eripuraa.

– Olen sanonut itsestäni pahempia asioita todennäköisesti kuin mitä kuulin siellä, Smith sanoi The Tennessean mukaan.

Myös seuran puolelta vakuutellaan, että välimieskäsittelyyn asti meno ja siellä asioiden kuuleminen eivät tuota ongelmia jatkoa ajatellen.

– Olen varma, että jos puhuu Smithille, niin hän varmaa ei allekirjoita jotain asioita mitä sanoimme siellä, mutta olisin erittäin yllättynyt jos hän ei olisi tällä hetkellä erittäin tyytyväinen kaveri, Predatorsin GM David Poile sanoi.

NHL:n välimieskäsittelyssä loppuviikosta vastassa on muun muassa Washington Capitalsin maalivahdin Braden Holtbyn tapaus, jossa Holtbyn on ilmoitettu hakevan peräti 8 miljoonan dollarin vuosiansioita (lue lisää).