Columbus Blue Jacketsiin kesän 2012 NHL:n varaustilaisuudessa heti toisen kierroksen alussa varattu Oscar Dansk palaa takaisin Ruotsiin ainakin yhden kauden ajaksi.

Blue Jackets on lainannut Danskin SHL-seura Röglen riveihin.

Danskin, 21, viime kausi Pohjois-Amerikassa oli huono, minkä hän itsekin myöntää.

– Pelini hieman katosi, kun tunsin, että en pelannut hirveän hyvin. Yritin sitten vain löytää jonkun ratkaisun, Dansk sanoi The Columbus Dispatchille.

– Minun pitäisi vain rakentaa omaa juttuani ja tehdä sitä vahvemmaksi. Lähdin pois siltä tieltä ja se varmasti tuotti ongelmia pidemmässä juoksussa, ruotsalaisvahti kävi läpi heikkoa kauttaan.

Dansk pomppuili AHL:n ja ECHL:n välillä viime kaudella. AHL:ssä Springfield Falconsin riveissä 21 ottelussa torjuntaprosentti oli 88,0 ja päästettyjen maalien keskiarvo 3.57. ECHL:ssä ei sujunut sen paremmin, kun 11 ottelussa siellä torjuntaprosentti oli 88,9 ja päästettyjen maalien keskiarvo 3.73.

– Hänellä ei ollut kovin mainio kausi Springfieldissä ja siitä tuli vähän huolia. Joskus hän horjuu henkisesti ja alkaa ylisuorittaa, mutta kun hän on vahvasti kiinni hänen ”omassa pelissään” ja luottaa siihen, hän on erittäin hyvä maalivahti. Yritimme päästä irti noista horjumisista, joista tuli ongelmia. Mutta muuten hänen osaamisensa on erittäin vahvaa, Blue Jacketsin maalivahtivalmentaja Ian Clark kävi Danskin suorittamista läpi.

Aikanaan paljonkin lupauksia ympärilleen kerännyt Dansk ottaa kuitenkin varsin hyvin mielin vastaan keikan SHL:ään.

– Ohjelmassa on hieman vähemmän pelejä, joten minulla on aikaa harjoitella muutamia asioita enemmän ja ottaa rauhassa aikaa, eikä hätäillä minkään suhteen.