Kokkolan Hermes julkaisi kerralla peräti 15 uutta sopimusta.

Tulevan Mestis-palaajan ryhmässä on kokemusta sekä Liigasta että KHL:stä.

Nimekkäimmät vahvistukset ovat maalivahti Richard Ullberg, oka hakee nyt Kokkolasta uuden alun uralleen. Liigapelejä Saipan maalilla 29 ja Mestistä HCK:ssa 20 peliä.

Myös puolustaja Nico Lehto tuo kokemusta maan pääsarjasta. Oulun Kärppien kasvatilla on alla Liigaa 43 peliä, minkä päälle on kertynyt jo toistasataa Mestis-ottelua.

Ulkomaalaisnimistä kiinnostavin on Dinamo Riiasta tuttu pakki Edmunds Augstkalns. 20-vuotias latvialainen pelasi viime vuonna HK Rigan riveissä MHL:aa 27 ottelua tehoin 3+14=17. HK Rigan kapteeni pelasi myös KHL:aa Dinamo Rigan riveissä 4 ottelua. Useat maajoukkueen arvokisat läpi käynyt peluri pelasi viime vuonna yhden ottelun myös Latvian miesten maajoukkueessa. Tavoitteena on olla johtava puolustaja Mestiksessä ja vakiinnuttaa ensi talvena paikka Latvian maajoukkueessa.

Seuran muut vahvistukset ovat:

Puolustajat:

Niko Korhonen – 24v, 2 vuotta

– KalPan kasvatti. Viime vuoden Suomi-sarjan ja Hermeksen tehokkain puolustaja. Potentiaalia kasvaa kiekolliseksi johtajaksi myös Mestiksessä.

Jere Rantala – 21v, 1 vuosi

– Rauman Lukon kasvatti. Viime vuonna Hermeksen tasaisin suorittaja. Tuli miesten peleihin A:n vuosien jälkeen ja nyt ottaa seuraavan askeleen urallaan.

Niklas Palm – 19v, 1 vuosi

– Kokkolan Hermeksen kasvatti. Viime vuonna 20 ottelua miesten Suomi-sarjassa ja siihen päälle pelit A-nuorten mukana. Mahdollisuus ikänsä puolesta pelata vielä A-nuorissa.

Hyökkääjät:

Miikael Arkimo kh – 24v, 1 vuosi

– Viime vuonna Hermeksessä Suomi-sarjassa 31 ottelussa 33 pistettä ja play-offeissa 10 ottelussa 10 pistettä. Viime vuoden varakapteeni oli joukkueensa taistelun ruumiillistuma ja henkinen johtajaja. Pelannut Mestistä aikaisemminkin ja nyt odotetaan lopullista läpimurtoa.

Janne Kivilahti lh – 22 vuotta, 1 vuosi
– Taitava laitahyökkääjä oli viime vuonna Suomi-sarjan kolmanneksi tehokkain pelaaja 35 ottelussa 55 tehopistettä. Pelannut Mestistä aikaisemminkin ja nyt odotetaan että Kivilahti murtautuu Mestiksessäkin eturiviin.

Ville Rajala lh – 25v, – 1 vuosi

– Taitava ja vahva voimahyökkääjä voitti viime vuonna koko sarjan pistepörssin Suomi-sarjassa 61 tehopisteellä. Tahti ei hyytynyt play-offeissakaan, sillä Rajala teki sielläkin 10 ottelussa 13 pistettä. Tuli Kokkolaan urheilemaan ja kantamaan vastuuta ja sillä tiellä jatketaan.

Teemu Huttu kh – 24v, 1 vuosi

– Hyvin luisteleva ja pelin näkevä Oulun Kärppien kasvatti oli viime vuonna Mestiksen Keupa HT:n toiseksi tehokkain pistemies. Tulee Kokkolaan hakemaan lisää haasteita uralleen sekä harjoittelemaan hyvin. Motivoitunut ja tavoitteellinen urheilija.

Edgars Cgojevs lh – 22v, 1 vuosi

-Taitava ja kovan potentiaalin omaava Latvialainen Cgojevs saapuu Kokkolaan vahva Ruotsin tausta takanaan. Muutti jo 15 vuotiaana Latviasta Ruotsiin kehittyäkseen jääkiekkoilijana. Tukholman AIK näki pelaajassa potentiaalin ja Edgars pelasikin AIK:ssa Elitserieniä / SHL:aa 36 ottelua sekä Allsvenskania 23 ottelua Timrå:ssa ja Troja- Ljungbyssä.

Niko Kivinen lh – 26v, 1 vuosi

– Oma kasvatti joka hakee nyt vakituista roolia Mestis-joukkueesta. Pelannut urallaan 210 ottelua Suomi-sarjaa Hermeksessä ja JHT:ssa.

Antti Hellsten lh – 24v, 1 vuosi

– Viime vuoden suurin yllättäjä. Periksiantamaton urheilija saapui KooVeesta Kokkolaan Suomi-sarjapelurina ja nyt on mahdollisuus ottaa paikka Mestiksessä.

Antti Paavilainen lh -21v, 1 vuosi

-Viime kaudella Suomi-sarjassa Porvoon Huntersin kolmanneksi tehokkain pelaaja. Omaa erittäin hyvän luistelutaidon ja sitä kautta potentiaalia ottaa paikka pelaavasta kokoonpanosta.

Mikko Tauriainen lh -21v, 1 vuosi

– Mikolla jatkuu toinen vuosi sopimuksestaan. Oulun Kärppien kasvatti on pelannut myös Pelicansin A-nuorissa.

(Lähde: Hermeksen tiedote)