OSTRAVA. Slovenian maalille hieman yllättäen kutsun saanut Gasper Kroselj suoritui MM-debyytistään varsin puhtain paperein.

28-vuotias torjuja oli Leijonille kärsityn 0-4-tappion näkyvin pelaaja slovenialaisten puolelta.

– Tiesimme Suomen hyvyyden. Yritimme kiusata heitä ja saada pisteitä, mutta nyt jäimme ilman. Olen silti tyytyväinen omaan peliin ja siihen, miten suoriuduimme joukkueena, Kroselj summasi SuomiKiekko-sivustolle.

– Tänään vastustaja rankaisi kovalla kädellä meidän muutamasta virheestä. Mutta meidän pitää ottaa silti tästä hyviä asioita jatkoa ajatellen.

Ruotsin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Oskarshamnin riveissä torjuva vahti nousi kamppailuun Luka Gracnarin loukkaannuttua ja Robert Kristianin oltua muuten vain yllätten huilivuorossa.

Ensimmäinen MM-kisapeli ei silti jännittänyt normaalia enemmän.

– Hyvä paine ja jännitys on vain hyväksi. Ja sain ottelun alkuun heti paljon torjuntoja, kun Suomi tuli todella kovaa päälle. Harmi, ettemme pystyneet vastaamaan siihen.

Pekka Rinne esikuvana

Suomi teki kaikin puolin positiiviselta vaikuttaneeseen slovenialaiseen ison vaikutuksen. Vahti katseli hämmästyneenä varsinkin kentän toiselle puolelle, missä Pekka Rinne torjui jo kolmannen nollapelinsä putkeen näissä kisoissa.

– Rinne oli ilmiömäinen. Pidän hänestä todella paljon maalivahtina – hän on minulle roolimalli!

Kroselj innostui pelin jälkeen jopa ennustamaan Leijonille maukasta tulevaisuutta turnauksessa.

– Heillä on todella paljon hyviä pelaajia. Koko ajan sai olla kyllä tarkkana. Uskon ja toivon, että he pelaavat pitkälle turnauksessa – ja menevät ehkä jopa mestaruuteen asti!

Slovenia jatkaa turnaustaan perjantaina Norjaa vastaan. Leijonat kohtaa puolestaan Slovakian seuraavaksi lauantaina.

Ilari Isotalo, Ostrava
Twitter: @IlariIsotalo