Kärpät tiedotti maanantaintaina seuran tehneen sopimuksen Miro Aaltosen kanssa. Myös Esa Pirnekselle sekä Ivan Humlille on tehty jatkosopimukset.

Oulun Kärpät on solminut kahden vuoden mittaisen sopimuksen Aaltosen kanssa. Espoon Bluesia aiemmin urallaan edustanut 21-vuotias Aaltonen tehtaili kaudella 2014–2015 tehot 16+21 ollen joukkueensa neljänneksi tehokkain pistemies.

– Hyvät fiilikset tulevasta seurasta. Tulen innolla Ouluun ja uskon, että se on kehitykseni kannalta paras mahdollinen paikka. Kärpissä on kova kilpailu pelipaikoista, ja se kehittää taatusti pelaajana, totesi Aaltonen seuran tiedotteessa siirtymisestään Kärppiin.

Kärppien urheilutoimenjohtaja Harri Aho sanoo Aaltosen olevan pelityyliltään loistava lisä oululaisten kokoonpanoon:

– Miro on nykyaikainen hyvin luisteleva keskushyökkääjä, joka sopii meidän pelitapaamme. Hän on urallaan eteenpäin menevä pelaaja, ja tiedämme, että hän pystyy tuomaan joukkueeseen paljon lisää.

Pirnes ja Huml jatkavat Kärpissä

Kahtena edellisenä kautena mestaruutta Kärppien paidassa juhlinut Esa Pirnes jatkaa peliuraansa Oulussa myös ensi kauden ajan.

– Loistavaa, että saimme jatkosopimuksen tehtyä. Koko ajan on ollut halu jatkaa Kärpissä. Olen päässyt omassa kotikaupungissani pitämään sitä rakasta kärppäpaitaa päällä, ja se on ollut erittäin iso asia minulle. Ylpeä saa olla, että pääsen jälleen ensi kaudella pelaamaan Kärpissä.

– Esan tulon myötä tulevan kauden keskushyökkääjät ovat nyt selvillä. Kärpillä on erittäin kovatasoinen kotimainen sentteripohja, jonka varaan on hyvä rakentaa, kommentoi Aho tuoreita pelaajasopimuksia.

Myös neljä kokonaista kautta Kärpissä pelannut laitahyökkääjä Ivan Huml jatkaa Oulun Kärpissä vuoden mittaisen sopimuksen turvin. Huml ohitti kuluneella kaudella maanmiehensä Petr Tenkrátin nousten eniten pelejä kärppäpaidassa pelanneeksi ulkomaalaislähtöiseksi pelaajaksi.

– Ivan on osoittanut tässä sarjassa oman tasonsa, ja on hienoa, että hän jatkaa meillä. Hän on ollut kahden viime mestarijoukkueen runkopelaajia.