lves on tehnyt sopimukset kolmen lupaavan kasvattinsa kanssa. Maalivahti Nico Vikstén, 18, ja hyökkääjä Julius Mattila, 17, jatkavat Ilveksessä vuoden mittaisilla sopimuksilla. Puolustaja Juuso Välimäen, 16, sopimus puolestaan on kaksivuotinen.

Seura julkaisi kolmikon uudet sopimukset tiedotteessan.

Päättyneellä kaudella kolmikko pelasi Nuorten SM-liigan runkosarjan voittaneessa ja pudotuspeleissä neljänneksi sijoittuneessa Ilveksen A-nuorten joukkueessa.

Viksténin torjuntaprosentti 26 pelatussa runkosarjaottelussa oli 89,07. Maalivahti torjui myös voiton debytoidessaan Mestiksessä Lempäälän Kisan riveissä. Ensimmäistä kauttaan A-nuorissa pelannut Välimäki teki 44 runkosarjaottelussa tehot 5+15=20 ja Mattila 39 ottelussa 9+12=21.

Kauden huipennukseksi Vikstén, Välimäki ja Mattila edustivat Suomea huhtikuussa Sveitsissä pelatuissa alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa, missä Nuoret Leijonat taistelivat hopeamitalien arvoisesti.

Toukokuun alussa järjestetyssä Yhdysvaltojen pääjuniorisarjan USHL:n varaustilaisuudessa Madison Capitols varasi Välimäen numerolla 87.

– Välimäkeä kohtaan on kiinnostusta myös Pohjois-Amerikassa, kuten USHL-varauskin kertoi. Kolmen muun pelaajan tavoin Ilveksen A-nuorissa ja alle 18-vuotiaiden MM-hopeajoukkueessa pelannut puolustaja Jesper Mattila miettii myös vielä mahdollista lähtöään Pohjois-Amerikkaan yliopistosarjaan, minkä vuoksi ammattilaissopimusta ei ole tehty. Heidän tilanteensa ja tulevan kauden pelipaikkansa ratkeavat myöhemmin kesän aikana. Mielellämme tietenkin pitäisimme koko nelikon Ilveksessä, kertoo Ilveksen urheilujohtaja Juha Pajuoja.

Viksténin, Välimäen ja Mattilan ohella viime kaudella Ilveksen A-nuorissa pelanneista liigasopimuksen ovat aiemmin tehneet puolustaja Ville Järvinen sekä hyökkääjät Ville Meskanen, Juuso Rämö ja Eemeli Suomi.

– On tärkeää, että nuoret lupauksemme jatkavat Ilveksessä. Meidän tulee pitää toimintamme laadukkaana ja edelleen kehittää sitä, jotta pystymme hyödyntämään seuran hienoa juniorityötä mahdollisimman hyvin ja saamme luotua lupaaville pelaajillemme polun myös liigajoukkueeseen, Pajuoja kiteytti.