TUTO Hockeyn maalivahtitilanteesta on liikkunut jos jonkinlaista tietoa.

Mestis-seura avasi keskiviikkoiltana ensimmäistä kertaa erikoista tilannettaan.

Turkulaisten maalissa pelasi tiistaina Kouvolassa JYPistä hälyytetty Sami Rajaniemi, kun TUTOn omat maalivahdit Kaapo Kähkönen ja Kimmo Meriläinen olivat molemmat sairaana.

– Kuka olisi uskonut, että samana päivänä molemmat molarit ilmoittaa, että heillä on 39 astetta kuumetta. Playoffeissa voi tapahtua mitä vaan. Sen kanssa on pystyttävä elämään ja voittaa, koska muuten menee koko vuoden työ hukkaan. Sä joko lamaannut tai toimit, Lehkonen luonnehti seuran sivuilla.

Torstain maalivahtitilanne on edelleen auki, mutta Lehkosen mukaan se on varmaa, että maalivahti TUTOn maalissa on kuudennessakin välieräpelissä.

– Alkulämmittelyssä ollaan varmasti aika lähellä totuutta. Jokainen ymmärtää, että kuumeisena ei ihmistä pysty peluuttamaan. Siksi (hyökkääjä) Kangasniemen Iikkakin on ollut pitempään pois. Jos Iikalla on tänään kuumeeton päivä, niin hän saattaa pystyä huomenna pelaamaan, mutta minkäänlaisia riskejä ei oteta kenenkään kohdalla.

On mahdollista, että Kähkönen pelaa jo torstaina.

– Meriläisellä kuumeilu tosin alkoi kaksi päivää myöhemmin kuin Kaapolla, joten Kimmo on kaksi päivää Kaapoa jäljessä. Eli Meriläinen ei missään nimessä ole mukana, mutta Kaapon tilannetta katsotaan koko ajan, kertoo Lehkonen.

Mahdollisina maalivahteina ”Ika” tosin väläyttää Pasi Nurmista ja Juuso Riksmania, joita molempia hän on päässyt maalivahtivalmentamaan urallaan.

– Nurminen oli jo tiistaina valmis tulemaan ja Riksman on erittäin mahdollinen vaihtoehto, jos saisi vain Juuson kiinni. Se on Espanjassa maalivahtimessuilla ja siellä näyttävät kaikki suomalaiset molarit jostain syystä olevan.

– Tultiin siihen tulokseen, että Espanjassa on pakko olla jotkin räpylämessut, kun kaikki ovat siellä. En tosin tiedä, ovatko räpylät kädessä vai jalassa, Ika nauraa.

Pelicansin valmennusryhmässä jälleen aloittanut Nurminen ei puolestaan ainakaan TUTOn treeneihin ole tulossa. TUTO-kapteeni Timo Pärssinen ja Nurminen omaavat meinaan sen verran värikkään historian aikanaan HPK:ssa.

– Harjoituksiin Nurmista ei uskalla ottaa, kun ainakin nuorempana Pärssinen ja Nurminen aina tappelivat keskenään.