JYVÄSKYLÄ. JYPin ja Kärppien välillä lauantaina nähtiin toinen välieräkohtaaminen, mikä jatkoi samaa kaavaa mitä nähtiin myös perjantaina Oulussa.

Maaleja, maaleja, maaleja.

Jatkoerään edennyt kamppailu ratkesi, kun ratkaisuosumasta vastasi Tuomas Pihlman. Jo runkosarjassa paljon maaleja iskenyt Pihlman sai kiekon oikeassa laidassa, eteni vauhdilla kohti Iiro Tarkkia. Tarkka rannelaukaus upposi takakulmaan ja täten voitot tasaantuivat.

– Hyvältähän se osuma maistui. Saatiin kotijoukkue ja painettua nuo voitot tasoihin, Pihlman tuumasi SuomiKiekko-sivustolle taiston päätyttyä.

– Hyvältä tuntuu hetkellisesti.

Runsasmaalisuus on ollut teemana, mutta mitä se sitten onkaan lopulta kertonut?

– Paljon on maaleja tullut ja tilanteet ovat vaihdelleet puolin ja toisin. Tiukkaa taistelua tämä on ollut, mutta koko ajan ollaan uskottu siihen omaan juttuun. Paljon on osumia tullut, nyt saatiin yksi enemmän kuin vastustaja, eilen oli toisinpäin.

– Tiukkaa vääntöä, Pihlman kävi läpi.

Arvostusta löytyy myös vastustajaa kohtaan.

– Kaksi laadukasta joukkuetta pelaa keskenään. Kärpät rankaisee kovalla prosentilla pienistäkin virheistä, mutta taas ollaan pystytty hyödyntämään omat paikkamme. Kieltämättä harvinaista, että on näin paljon tullut maaleja kahdessa pelissä.

– Mutta nyt tämä menee näin.

Sarja jatkuu maanantaina Oulussa.

Ilari Savonen, Jyväskylä
Twitter: @ilarisavonen