Espoon Blues isännöi huomenna Helsingin IFK:ta jääkiekon SM-liigassa. Jokereiden siirryttyä KHL:ään otteluparista tuli ainakin hetkeksi pääkaupunkiseudun ykkösderby.

HIFK:hon D-juniorina siirtynyt ja seuran kanssa mm. Suomen mestaruutta juhlinut Siim Liivik edustaa nykyisin Bluesia. Onko otteluparin ympärille hänen mielestään muodostunut jo tiettyä jännitettä?

– Hetkessä ei luoda sitä mitä IFK:lla ja Jokereilla oli, Liivik muistuttaa SuomiKiekko-sivuston haastattelussa.

– Meillä on ollut hyviä matseja ja yleisö on viihtynyt. Matkat ovat lyhyet ja tietää, että hallissa on väkeä. Ei näitä pelejä kalenteriin tule erityisesti ruksattua mutta yleensä juuri silloin frendit kyselevät lippuja peleihin, joten ottelun lähestymisen huomaa siitäkin.

– Fanien välillä pitää olla tiettyä skismaa. Se ei synny hetkessä. Tässä on hyvät ainekset. Se vaatii aikaa ja olemme tehneet pelillisesti hyvää mainosta. Jos olisin itse katsoja, olisi kiva tulla väijymään näitä pelejä.

HIFK on yksi Suomen perinteisimpiä ja vanhimpia seuroja. Sen lajeihin kuuluu mm. jalkapallo, käsipallo, jääpallo ja yleisurheilu.

– Historia ja perinteet ovat totta kai vahvat. IFK-perhe on todella suuri. Täällä (Espoossa) on kasvava meininki, Bluesin Liivik vertailee.

Ammattilaisurheilijan päivittäisen työn kannalta eroa ei Liivikin mukaan huomaa.

– Molemmissa on pelaajan hyvä olla. Ei tarvitse huolehtia kuin pelaamisesta: ravinto, lisäravinteet, salivaihtoehdot, fysiot ja huolto ovat viimeisen päälle.

Edessä tuplaottelu

HIFK:n kausi on ollut hyvä. Se on sarjataulukon kakkosena, siinä missä Blues kamppailee tällä hetkellä viimeisestä pudotuspelipaikasta. Nyt joukkueet iskevät yhteen kaksi kertaa putkeen: torstaina ja perjantaina.

– Ei se asetelmia muuta. Onko IFK sarjan toka, vai mones? Keskitytään peli kerrallaan. Hoidetaan huominen peli ensin ja sen jälkeen tehdään perjantaille uusi suunnitelma.

Bluesissa ei tuijoteta omaa sijoitusta päivittäin. Takaraivossa kuitenkin jyskyttää tieto siitä, että pistepussin olisi hyvä karttua nähtyä runsaammin.

– Jokainen piste on tärkeä. Koetetaan kaapia niitä lisää tälläkin viikolla, Liivik päättää.

Blues – HIFK, torstaina Espoossa klo 18.30 ja HIFK – Blues, perjantaina Helsingissä klo 18.30.

Jesse Happonen