Venäläisen Championat-sivuston mukaan kolme entistä SM-liigatähteä lakkoilee KHL:ssä.

Lähde kertoo, että Neftehimikissä pelaavat maalivahti Ville Kolppanen (ex-Ilves) sekä hyökkääjät Tim Stapleton (ex-Jokerit) ja Dan Sexton (ex-TPS) aloittivat lakon pelaajien protestoidessa pienentynyttä palkkapussiaan. Syynä pienempään liksaan on ruplan kurssin romahtaminen.

Championat väittää, että kolmikko kieltäytyi perjantaina pelaamasta Sibir-peliä ja odotettavissa on myös, että lakko jatkuu seuraavassa mittelössä 14. joulukuuta Metallurg Novokuznetskia vastaan. Päävalmentaja Vladimir Krikunovin mukaan ulkomaalaisvahvistukset missasivat Sibir-pelin loukkaantumisten takia.

Mielenkiintoista on, että koko kolmikkoa edustaa sama agentti eli Dmitri Jeremin, jonka suojatin Mikko Koskisen uutisoitiin (lue tästä) niin ikään lakkoilevan Sibirissä palkkaerimielisyyksien takia. Koskisen palkasta hävisi Sibirissä osapuilleen kolmasosa ruplan romahduksen myötä. Lopputuloksena Koskinen siirtyi mahtiseura Pietarin SKA:han.

Championatin mukaan Jeremin yrittää löytää Neftehimikin kolmikolle uutta seuraa, joka olisi valmis maksamaan pelaajille luvatun alkuperäisen palkan. Kuvio on siis tässä mielessä identtinen Koskisen tapauksen kanssa.

KHL-uutiset ja sarjataulukot erikoissivullamme!