Markus Granlund on ottanut paikkansa vakuuttavalla tavalla Calgary Flamesin kokoonpanossa.

Viime kaudella Granlund pelasi NHL:n puolella seitsemän ottelua. Tämän kauden kynnyksellä sentteri loukkaantui ja joutui hakemaan vauhtia AHL:stä. Lokakuun lopulla Granlund sai kutsun ylös.

Tämän jälkeen nuori suomalainen on pelannut 10 ottelua iskien komeat tehot 3+6. Vielä tehopisteitäkin tärkempää on ollut Granlundin peli-ilme sekä koko ajan kasvanut peliaika.

– Hän ei kavahda kovaa peliä. Hän on niin fiksu. Hän on aina oikeassa paikassa. Kun hänellä on mahdollisuus hyökätä, niin hän on siellä. Se on mahtavaa, Flamesin päävalmentaja Bob Hartley kehuu Calgary Heraldille.

Flamesin keskushyökkääjien kanssa työskentelevä valmentaja Domenic Pittis on sitä mieltä, että Granlundin röyhkeys ns. sota-alueella on ihaltavalla tasolla.

– Hän ei aio tapella, mutta on valmis menemään koville alueille kuten maalien edustoille. Siellä saa huomiota. Hän ei yhtään epäröi mennä sinne. Se on osasyy siihen, miksi Hartley on osoittanut paljon luottamusta häntä kohtaan, Pittis arvioi.

Granlund tietää, että hän pystyy vielä parempaan.

– Yritän pelata fyysisesti, mutta en ole kovin iso, joten yritän olla fiksu. Luulen, että olen pelannut hyvin. Jos haluan olla kiekon kanssa, minun pitää olla vielä fyysisempi. En voi olla liian ujo, Granlund kertoo.