KalPa tiedottaa, että seura on solminut kaksi uutta pelaajasopimusta. Laitahyökkääjä Michal Birnerin sopimus käsittää ensi kauden ja maalivahti Samu Perhosen sopimus kattaa kaksi seuraavaa kautta, joista jälkimmäinen kausi on seuran optiolla.

– Michal tuo meille paljon asioita joita valmennus näki tarpeelliseksi joukkueelle. Hän on kokenut pelaaja, joka tuo meille kokemuksen lisäksi myös kiekollista taitoa ja vahvaa luistelua. Michal on valmennuksellemme entuudestaan tuttu pelaaja ja hän on jo näyttänyt pystyvän tekemään Liigassa numerotulosta. Tarvitsimme hänen tyyppistään monipuolista pelaajaa ja lisäksi hän tuo joukkueeseen menestymisen kulttuuria, taustoittaa hankintaa urheilujohtaja Kimmo Kapanen.

Perhonen pelasi viime kaudella USHL-sarjaa ja HIFK:n riveissä nuorten Liigaa.

– Samu on nuori ja erittäin hyväraaminen maalivahti, jota lähdemme kehittämään Savossa nyt seuraavalle tasolle. 3. kierroksen NHL-varaus parin vuoden takaa kertoo hänen olevan ison potentiaalin lahjakkuus. Hän tulee taistelemaan toisen nuoren maalivahdin Tuukka Smuran kanssa paikasta Eero Kilpeläisen haastajana, Kapanen kertoo

KalPan joukkue alkaa olla kasassa. Pittsburgh Penguinsin kanssa tulokassopimuksen tehneen Kasperi Kapasen tilanne on silti yhä avoin.

– Michal Birner oli yhden puuttuneen laitahyökkääjän hankinta. Tämä on nyt se ryhmä try out pelaajineen, joka menee elokuun alussa jäälle. Mikäli Kasperi pelaa ensi kaudella Pohjois-Amerikassa, siinä tapauksessa hänen tilalleen etsitään pelaaja, urheilujohtaja toteaa