Tshekin luottohyökkääjä tietää Leijonien metkut: ”Eivät voi enää yllättää meitä”

© Kuva: Getty Images

Tshekin hyökkäyksessä kokenutta kaartia edustava Jiri Novotny odottelee lauantain välierää Leijonia vastaan innolla.

SuomiKiekko-sivusto tapasi välipäivänä tshekin, joka kertoi tietävänsä hyvin, mitä odottaa tulevalta.

– Olemme pelanneet niin monta kertaa vastakkain tälläkin kaudella, ettei suuria ihmeitä nähdä. He eivät voi enää yllättää meitä, mutta me emme voi myöskään yllättää heitä, Novotny kertasi EHT:ltä tuttuja kohtaamisia.

Molempien joukkueiden turnauksen käsikirjoitus on noudattanut samaa kaavaa. Vaikeuksien kautta jatkoon. Ja puolivälierässä pohjoisamerikkalaisia käkättimeen.

– Meidän tavoittemme oli päästä mitalipeleihin, mutta emme ole vielä tyytyväisiä. Haluamme voittaa koko turnauksen, Novotny linjasi.

Leijonien ykkösnimet kuriin

Novotny tuo Tshekin ryhmään samalla kasan monipuolisuutta. Lev Prahan hyökkääjä tunnetaan pisteiden lisäksi hyvänä kahden suunnan hyökkääjänä.

(Jori) Lehterä ja (Petri) Kontiola pelaavat hyvin yhteen. He ovat vahvoja ja taitavia kavereitä. Suomella on muutenkin aina paljon hyviä luistelijoita, joten iso kaukalo suosii heitä.

Tämän myötä Novotny tiedostaa Leijonien vahvuudet.

– Meidän alivoimamme pitää toimia hyvin, jotta saamme estettyä heidän ylivoimansa. Se näytti toimivan hyvin, joten meidän pitää olla tarkkoja sen suhteen.

Olet päässyt seurajoukkueessa tulevan Leijona-käskijä Kari Jalosen alaisuteen. Kenties tiedät sitä kautta, miten suomalainen kiekkopää toimii?

– Tiedän ainakin, kuinka hän ajattelee. Puhuimme itseasiassa jo muutama päivä sitten Suomen pelaamisesta. Mutta hän ei suostunut paljastamaan mitään, Novotny hymähti.

Ilari Isotalo, Minsk
Twitter: @IlariIsotalo


Tuleeko Huuhkajat-Venäjä -matsissa maali? Jos tulee, voitat yhdellä eurolla 50 euroa!

1. Siirry Unibetille.
2. Aseta 1€ panos ”yli 0.5 maalia” kertoimella 50.00
3.  Jos matsissa tehdään maali saat 50€!