Leijonien puolivälieräpaikka ratkesi lopulta ottelun Latvia-Sveitsi kautta, missä Sveitsi oli parempi lukemin 3-2.

Sveitsillä olikin paljon kannatusta myös Suomesta takana, joka oli joutunut jännäämään melkeinpä yli päivän ajan sitä, jatkuvatko pelit vielä tässä turnauksessa.

Sveitsin ensimmäisen maalin iskenyt tähtihyökkääjä Damien Brunner otti ilolla vastaan sen, että heidän joukkueensa pystyi auttamaan Leijonia, mutta samalla turnaukselle tuli hyvä päätös myös heidän kannalta.

– Halusimme voittaa myös meidän valmentajallemme tämän, koska tämä oli hänen viimeinen pelinsä tämän maajoukkueen takana nyt. Tulimme hyvällä asenteella peliin ja ansaitsimme voiton tästä, Brunner sanoi pelin jälkeen.

Joku saattoi miettiä ennen tiistain kamppailua, että vieläkö Sveitsillä on motivaatiota, vaikka pelillä ei ollut esimerkiksi tuloksellisesti sen suurempaa merkitystä tätä turnausta ajatellen.

– Mielestäni pelasimme lopulta paremman turnauksen mitä moni ehkä ajattelikaan. Halusimme lopettaa tämän vahvasti ja jos miettii, niin mikäli olisimme voittaneet rankkarikisan Suomea vastaan, olisimme olleet jatkossa, Brunner muistutti.

– Sitä kautta oli todella tiukkaa ja tasaista. Mutta tämä turnauksen loppu osoitti paljon luonnetta meidän joukkueemme osalta.

Turnauksen viimeisessä pelissä Sveitsi oli lopulta askeleen Latviaa edellä, vaikka tulos oli tiukka.

– Olimme selvästi niskan päällä alkuvaiheilla, vaikka joku olisi voinut luulla, että meillä ei olisi ollut sen suuremmin haluja pelata tässä ottelussa. He tulivat hieman paremmin toisessa erässä peliin mukaan, mutta loppupeleissä olimme parempia tänään, Brunner mietti.

Ilari Savonen, Minsk
Twitter: @ilarisavonen