Ukrainan levottomuudet ja poliittinen tilanne saattaa koitua kohtaloksi Donbass Donetskille.

On selvää, että nykytilanteessa Donbassin KHL-pelit ovat enemmän kuin vaakalaudalla ensi kaudella. Tämän myöntää myös KHL-presidentti Aleksandr Medvedev. Jo viime sesongilla Donbass joutui pelaamaan pudotuspelejä ulkomailla maassa vellovan sekasorron takia.

– Emme tietenkään haluaisi, että Ukrainan poliittinen tilanne johtaisi siihen, että Donbass ei voi jatkaa KHL:ssä. Kaikkien pelien pelaaminen ulkomailla ei tasan tarkkaan ole mahdollista, Medvedev kertoi venäläislehdistölle.

– Seuraamme poliittisen tilanteen kehittymistä. Nythän venäläiset pelaajat eivät voi yksinkertaisesti matkustaa Ukrainaan. Jos on tällaiset rajoitukset, niin voimmeko edes puhua (Donbassin) KHL:ään osallistumisesta?

Donbassin tilanne koskettaa myös ainakin kahta suomalaista jääkiekkoilijaa, sillä sekä Teemu Laineella että Leijonien Tuomas Kiiskisellä on ensi kauden kattavat kontrahdit. Sen sijaan Leijona-hyökkääjä Petteri Wirtasen jatkopahvista ei ole mitään tietoa.