Pekka Rinne: 9+

Leijonat kärsi ikävästi 1-3-tappion USA:lle sunnuntaina, minkä vuoksi MM-kisojen puolivälieräpaikka ei ole yksin Suomen omissa käsissä.

USA sai otteluun salama-alun onnekkaasti, kun Seth Jones ampui roikkukiekon päätyyn keskialueelta. Kiekko muutti pleksin liitoskohdasta suuntaa ja kimmoten maalin edustalle. Leijona-vahti Pekka Rinne oli lähdössä kiekkoa vastana päättyyn eikä ehtinyt maalilleen, missä Brock Nelson ohjasi kiekon sisään Juuso Hietasen estelyistä huolimatta ajassa 0.19.

Olisko Rinteen pitänyt varautua tai tiedostaa, että kiekko voi muuttaa yllättäen suuntaa? MTV Sportin kommentaattorin ja ex-Leijona-veskari Pasi Nurmisen mukaan hän itse laitatti pelaajat ampumaan kiekkoja etukäteen laitoihin selvittääkseen mahdolliset yllättävät tapahtumat.

Niin tai näin, ei Rinnettä voi tästä maalista paljoakaan syyttää, mutta ehkä pieni miinus voidaan laittaa hänelle takaiskusta.

Rinne kantoi joukkuetta – taas

Ottelu jatkui pitkään tasaisena ja Rinne otti useita huipputorjuntoja ottelun edetessä. Lopun alkua näkyi, kun Tyler Johnson onnistui ohittamaan Rinteen napakalla yläkulmavedolla ajassa 46.42. Veto lähti Hietasen jaloista hankalasti, joten maalivahdille puhtaat paperit.

Leijonat kavensi vielä Tuukka Mäntylän osumalla, mutta USA pisti kolmannen tyhjiin ajassa 59.14.

Rinteelle kirjattiin ottelussa 21 torjuntaa ja arvosana SuomiKiekko-sivuston raadin mukaan on kiitettävä kolmesta takaiskusta huolimatta.

Leijonat pelaa turnauksen alkusarjassa enää Kazakstan-ottelun, mistä ei voida odottaa kuin kolmea pistettä. Sekään tosin ei välttämättä riitä enää puolivälieräpaikkaan, mikäli muut pelaavat sopivasti ristiin. (lisätietoa).