Vaikka Tappara johti parhaimmillaan finaalisarjaa jo 3-1, on se menettänyt nyt johtoasemansa, kun Kärpät on tullut tasoihin ja vierittänyt samalla mestaruuden ratkeamisen seitsemänteen otteluun.

Kuudes kamppailu oli kuin pienoiskuvassa koko finaalisarja. Kärpät aloitti hyvin, sen jälkeen tuli vaikeuksia eteen, mutta lopulta mahdollisuus suuren tavoitteluun aukeni onnistumisen myötä.

– Varmasti jokaisessa pelissä tapahtuu niin, että tulee momentumeja kaverille ja tulee sitten ne omat hetket. Miten ne kaverin hetket hoitaa ja miten taas ne omat hetket käyttää, se on se kysymys ja jutun juoni, Kärppien valmennuksesta Toni Sihvonen tuumaa niin edelliseen peliin kuin koko sarjaan liittyen SuomiKiekko-sivustolle tiivistäen oululaisjoukkueen perjantain ottelun suorituksen:

– Kokonaisuudessaan se oli hyvä peli meiltä.

Katseet kääntyivät nopeasti kohti lauantain seitsemättä kamppailua.

– Lyhyt palaute annettiin joukkueelle, mutta sen jälkeen se peli unohdettiin. Siitä sitten käännettiin ajatukset tähän päivään.

Yksi koitos ja kaikki ratkeaa siinä. Aivan koko kauden ajan oululaisjoukkueen leiristä on painotettu päivä kerrallaan -mentaliteettiä, mikä on tuonut hyvää lopputulosta suorittamisen saralla. Täten paras yhdestä -tilanne sopiikin oikein mainiosti Sihvosen mukaan joukkueelle.

– Koko kausi on sillä sapluunalla menty ja pelaajat ovat siihen tottuneet. Se on tuolla selkäytimessä ja samalla tavalla mennään myös tänään.

Sen isompia juttuja Kärpät ei lähde muuttamaan, vaan valmennukselta on tullut enemmänkin pieniä asioita painotuksena ja viestinä.

– Ehkä muutamia tarkennuksia keskialueelle annettiin, ettei menetetä kiekkoja siinä. Se on varmasti yksi avainjuttu, Sihvonen tuumaa.

Kärppien ja Tapparan seitsemäs finaaliottelu alkaa tänään kello 17.00.

Ilari Savonen, Oulu
Twitter: @ilarisavonen