KHL:ssä ja Amur Habarovskissa alkukauden kiekkoillut Brian Salcido on palannut mielellään takaisin tutun Liigan vauhtiin.

SuomiKiekko-sivusto tapasi silminnähden helpottuneen jenkkipakin, joka kertoi siirtymisen JYPiin tuntuneen kuin paluulta kotiin.

– Olen nauttinut todella paljon olostani täällä. Joukkue on hyvä, ja olen tuntenut itseni tervetulleeksi ja tärkeäksi osaksi joukkuetta heti alusta alkaen, Salcido hehkutti silmät kiiltäen Turun vierailun yhteydessä.

Kun henkilökohtainen KHL-juna ei millään lähtenyt puksuttamaan, oli päätös palata Suomeen lopulta helppo.

– Sydämeni on ollut jo pitkään Suomessa. Viihdyn ja rakastan tapaa pelata kiekkoa täällä. Se tuntuu sopivan minulle paremmin kuin hyvin.

Suomalainen tapa pelata onkin enemmän kuin mieleen. Salcido jakoi vuolaasti kehuja maan pääsarjan tasolle ja tyylille.

– Tykkään pelata, kun tiedän, mitä joukkuekaverini tekevät jäällä. Suomalainen tapa pelata kiekkoa on erittäin organisoitua, mikä helpottaa omaa tekemistä koko ajan jäällä.

– Sen lisäksi pelaajat ovat todella taitavia ja fiksuja. Sen myötä koen ainakin, että olen oppinut täällä itsestäni todella paljon pelaajana.

Aikaeron kynsistä mestaruusjahtiin

Salcidon kokemus kaukana Siperian toisella puolella oli kaikin puolin haastava. Jenkki myönsi, ettei pelityyli ja tapa toimia oikein missään vaiheessa iskostunut kunnolla puolustajalle.

– Se oli ainutlaatuinen kokemus kaikin puolin. Elämä oli hyvin erilaista, kuten myös peli. Tiesin, ettei siitä tulisi helppoa, mutta halusin kokeilla omia rajojani ja haastaa itseni uuden suhteen.

– Ja vaikkei homma toiminutkaan siellä parhaalla mahdollisella tavalla, voin jälkikäteen sanoa olevani tyytyväinen, että otin haasteen ja koin hieman erilaista kiekkoelämää.

Jos pelityyli oli yksilöyrittämisen ja luovuuden takia erikoista, tuli suurin haaste kaukalon ulkopuolelta. Tämän johdosta JYPin pelimatkat tuntuvatkin jo kovin helpolta touhulta.

– Aikaero oli siellä ehkä se pahin. Se vaati paljon, eikä siitä toipunut helposti. Joten siihen verrattuna täällä matkustaminen on mukavaa, Salcido naurahti.

Mikä sai viime kaudella Lappeenrannassa tahkonneen pakin valitsemaan juuri JYPin tarjouksen? Vastaus tulee lämmöllä SaiPa-aikoja muistelevan pakin suusta kuin apteekin hyllyltä.

– Haluan voittaa mestaruuden! Ja tiedän, että tämä organisaatio todella pystyy siihen. Tykkään joukkueen pelityylistä ,ja kaikki toimii viimeisen päälle joukkueessa sekä seurassa.

Oma rooli mestaruustaistossa on iso. Salcido on viihtynyt jyväskyläläisryhmässä, jossa vastuuta tulee monipuolisesti.

– Pelaan paljon, ja minulla vapaus osallistua hyökkäyksiin. Se nostaa aina omaa peli-intoa ja itsevarmuutta, kun tuntee saavansa luottoa ja vastuuta. Ja se, että valmennus tietää, mitä haluaa itseltä.

– Kaiken kaikkiaan on vaikea keksiä mitään pahaa sanottavaa. Tuntuu kuin olisin palannut kotiin, tyytyväinen Salcido kiteytti.

Ilari Isotalo, Turku
Twitter: @IlariIsotalo