Karri Rämö tekee toista tulemistaan NHL:ssä neljän KHL-vuoden jälkeen. Urakka heikon Calgaryn veräjänvartijana ei aina ole ollut helppo, mutta heinolalainen nauttii silti NHL-arjesta täysin rinnoin. NHL-uran ensimmäinen nollapelikin tuli taannoin tilille.

Taistelu Calgary Flamesin NHL-joukkueen ykkösvahdin paikasta on tiukkaa. Etuajo-oikeus on suomalaisvahti Karri Rämöllä, 27, jolla on neljästä Calgaryn organisaatiossa pelaavasta maalivahdista ainoana kaksivuotinen ja yksisuuntainen ($5,5M) sopimus. Yksisuuntainen sopimus pitää Rämön kuivilla myös farmista.

Silti vastuu ylhäällä sveitsiläismaalivahti Reto Berran kanssa on toistaiseksi mennyt melko tasan. Farmissa, Kanadan Abbotsfordissa, tulikuuma Joni Ortio kyttää omaa mahdollisuuttaan. Toisella farmimaalivahdilla, Joey MacDonaldilla, tuskin on seurassa tulevaisuutta.

– Kauden alussa sanottiin, että peli kerrallaan mennään peluutuksessa eikä se homma siitä ole muuttunut. Yleensä jos voittaa, saa jatkaa. Onhan se vähän jännä tilanne, että kolme peliä on mun pisin putki. Välillä on hankalaa, kun tulee breikkejä, Rämö sanoi viikonloppuna SuomiKiekko-sivustolle Vancouverissa.

Rämö ei kuitenkaan halua valittaa peluutuksesta. Jos otteet jatkavat nousujohteista käyrää, kuten viime aikoina, Rämöllä on vielä monta vuotta edessään NHL:ssä.

– Niin tai näin, ei mua täällä mitenkään väärin olla kohdeltu. Aina sitä haluaa pelata kaikki pelit, mutta aina ei voi myöskään pelata nollaa. Virheitä tulee ja toki se harmittaa huonon pelin jälkeen istua, kun ei pääse paikkaamaan. Mutta se on, mitä se on. Päivä kerrallaan, Rämö filosofoi.

Rämö on toisella Pohjois-Amerikan kiertueellaan valmiimpi niin pelaajana kuin ihmisenä.

– Ainakin olen vanhempi kuin edelliskerralla. Mitä se ikä nyt yleensä ihmiselle tuo. Ehkä siinä se ero on. Nyt tietää, mitä tarvii tehdä, että on valmis pelaamaan. Ei tarvi jännittää, hommat on sillee selvemmät.

NHL-uran ensimmäinen nollakin tuli tammikuun puolivälissä vihdoin Rämön tilille Carolinassa. Ensimmäisen nollan saavuttaminen otti Rämöltä 69 NHL-ottelua. Tällä kaudella Rämö oli ennen nollaa voittanut neljä peliä, missä oli päästänyt vain yhden maalin.

– Olihan se hyvä saada pois kuleksimasta. Ei tarvi sitäkään sitten funtsia, ettei oo merkintää siinä sarakkeessa. Ja varmaan se tuo rentoutta ensi kerralla, kun nolla on tulossa, Rämö totesi SuomiKiekko-sivustolle Vancouverissa, missä joukkue hävisi rankkareilla 2-3.

Tommi Seppälä, Vancouver
Twitter: @TommiSeppala