TUTOon kesken kauden Tanskasta palannut Antti Pusa näkee turkulaisryhmän menestysmahdollisuudet hyvinä.

Pusa oli mukana viimeksi, kun Kupittaalla juhlittiin Mestiksen mestaruutta keväällä 2008. Sarjan kärkipaikoilla kärkkyvällä seuralla on 29-vuotiaan hyökkääjän mukaan hyvät mahdollisuudet taistella voitosta myös tällä kaudella.

– Se on ihan meistä itsestä kiinni – kyllä tässä sarjassa täytyy saada paljon irti joka ilta, mutta kaikkiaan tällä ryhmällä on potentiaalia vaikka mihin, Pusa pohti SuomiKiekko-sivustolle.

Monipuolinen hyökkääjä uskoo mahdollisen paikan Liigasta tiivistävän Mestiksen kärkitaistelua entisestään.

– Ovet on auki ylös, joten halukkaita riittää varmasti. Kilpailu on kova, mutta myös meillä on hyvät mahdollisuudet siinä kisassa, minkä jo sarjan ykköstila osoittaa.

Kokemusta maailmalta

Viimeiset reilu kolme kautta ulkomailla kiekkoillut Pusa kertoi paluun tuttuun organisaatioon olleen lopulta melko helppo.

– Tämä on ihan loistava organisaatio, kaikki toimii ja homma pyörii niin kuin sen pitääkin. Siinä mielessä tämä oli lopulta todella positiivinen juttu.

Organisaation ammattimaisuudesta puhuttaessa Pusa tietää, mistä puhuu. Ranskassa, Itävallassa, Sloveniassa ja Tanskassa kiekkoilun taso heitteli ajoittain melkoisesti myös ammattimaisuuden suhteen.

– Ranskassa homma meni vielä ulkomailla pelaamiseen tutustumisessa. Oli ensimmäinen vuosi reissussa, joten moni asia oli vielä uutta ja erikoista.

– Itävallassa ja Sloveniassa oli sama sarja. Siellä olivat parhaat pelit ja mukaan tarttui paljon kokemusta ja oppia, Pusa kehaisee.

Yksi TUTOn valtteja on turkulaisuus. Tämän myös TPS-kasvatti nostaa esille.

– Se vaikutti tänne tuloon, että ”Ika” haluaa oikeasti turkulaisia pelaajia joukkueeseen. Se kertoo siitä, että luottoa löytyy myös oman kylän pojille.

– Joukkueessa on paljon nuoria sekä myös kokenutta kaartia. Turkulainen ja hyvin tasapainoinen joukkue on saatu kasattua, Pusa tiivisti.

Ilari Isotalo, Turku
Twitter: @IlariIsotalo