Tampereen Ilves teki tiistaina hukkareissun Helsinkiin, kun isäntäjoukkue HIFK piti kolme sarjapistettä Nordenskiöldinkadulla.

IFK voitti ottelun Mika Partasen laukomalla 1-0-voitto-osumalla. Ville Peltonen viimeisteli loppulukemat lopussa tyhjään Ilves-rysään.

– Peli ei ollut niin sanotusti reilua. Tällä työmäärällä ja sitoutumisella, mitä kentällä teimme, emme saaneet palkintoa maalin muodossa, vaikka mielestäni loimme ihan riittävän maalintekopaikkoja – laadukkaitakin, Ilveksen valmennuksesta Tuomas Tuokkolan keuhkokuumeen vuoksi vastannut Sami Hirvonen harmitteli.

IFK:n tulikuuma ykköskassari Ville Husso, 18, torjui Liigan tilastojen mukaan kahdessa ensimmäisessä erässä 29 kertaa. Viimeisen erän torjuntoja ei tulospalvelussa näy, mutta Husso torjui ottelussa yhteensä noin 40 kertaa.

– Oli aika maagisiakin pelastuksia. Vaikka loimme maskiakin, niin hän haki nekin kiekot ja vaikka ei olisi nähnytkään [kiekkoa], niin otti kiinni. Tänään hävittiin peli maalivahtia vastaan, niin sanotusti. Varmasti tällä työmäärällä ja sitoutumisella palkinto kuitenkin tulee vielä. Sillä lailla peli on reilua. Matka jatkuu ja torstaina kaadetaan SaiPa.

Suurin osa Ilveksen huippupaikoista oli ottelun ensimmäisessä ja toisessa erässä, kun tupsukorvat saivat useita huippupyörityksiä kultakypärä Michael Keräsen johdolla. Päätöserässä HIFK:lla oli enemmän paikkoja lisätä johtolukemiaan, mutta Hirvonen näki päätöserässäkin olleen riittävät paikat tasoitukseen.

– Kyllä sielläkin oli ihan riittävä määrä. Se kuvastaa aika hyvin, että kun saimme luotua sen paikan, niin [Jarkko Näppilän] maila meni poikki. Se nyt mielestäni oli tämän pelin kuva. Ei auta itku markkinoilla.

Näppilä yritti lyöntilaukausta siniviivalta ottelun viime hetkillä, kun Ilves jauhoi kuudella viittä vastaan. Maila meni kuitenkin poikki ja Peltonen pääsi laukomaan viimeisen naulan Ilves-arkkuun.

– Harvemmin parempi joukkue häviää, mutta tänään kävi kyllä niin, Hirvonen päätti.

Tommi Koivunen, Helsinki
Twitter: @tommik1o