Ruotsin maailmanmestarihyökkääjä kertasi KHL:stä lähtöään – ”En halunnut mennä Venäjälle”

© Kuva: Ilari Isotalo
Allsvenskanissa tapahtuu! Hyödynnä riskitön veto tai talletusbonus!

Viime keväänä Ruotsin joukkueen mukana maailmanmestaruutta juhlinut ja isossakin roolissa joukkueessa pelannut Nicklas Danielsson vaihtoi kesken tämän kauden tshekkiläisestä KHL-seurasta Lev Prahan riveistä Sveitsin liigan puolelle.

Ruotsin joukkueen mukana Karjala-turnauksessa pelaava Danielsson taustoitti päätöstään ja asiaan liittyviä tapahtumia SuomiKiekko-sivustolle.

– Aika Prahassa meni ihan hyvin omasta mielestäni, mutta seura halusi laittaa minut waivers-listalle. Sanoin, etten halua minne tahansa seuraan. Jotkut olivat kiinnostuneita, mutta sanoin, että katkaistaan sopimus, koska en halunnut mennä Venäjälle tai mihinkään seuraan pelaamaan siellä, Danielsson kertoi.

Lev Praha vaihtui Sveitsin pääsarjassa pelaavaan Rapperswileen. Siellä asiat ovat lähteneet mukavasti käyntiin.

– Vaikka vasta neljä peliä on alla, niin kaikki on mennyt hyvin. Sanoin sinne mentäessä, että haluan päästä pelaamaan paljon ja sitä olen saanut tehdä, Danielsson tuumaa tyytyväisenä.

Tyrmäävä alku – silti petraamisen varaa

Ruotsin osalta Karjala-turnaus alkoi loistavissa merkeissä. Joukkue jyräsi kotonaan Tshekin peräti lukemin 6-0.

Kyseiseen suoritukseen Danielsson oli tyytyväinen.

– Olimme hyvin tehokkaita niissä paikoissamme mitä saimme. Tilanteita ei toki ollut aivan hirveästi, mutta silti teimme 6 maalia tyyliin 20 laukauksesta.

– Joskus aiemmin olemme pelanneet hyvin, mutta viimeistelyn kanssa on ollut tuskaa. Nyt emme olleet aivan sillä parhaimmalla mahdollisella tasolla, mutta silti onnistuimme voittamaan.

Ruotsin pelin on ruotsalaistykin mukaan kehityttävä, mikäli Ruotsi haluaa voittaa jatkossa. Danielsson tietää monta asiaa, mitkä ovat kulmakiviä jo ensin Venäjää vastaan lauantaina.

– Meidän pitää pystyä keskittymään samalla tavalla kuin torstaina Tshekkiä vastaan. Pitää myös pystyä pääsemään maalilla samalla tavalla. Erityisesti keskialueella on pystyttävä pelaamaan tiiviimmin, saada kiekkoa syvään ja mennä tekemään töitä sinne. Paljon kiekollista painetta ja samalla hyvin tiivistä puolustamista.

Koossa oleva Ruotsin joukkue on varsin lupaava Danielssonin mielestä.

– Monet ovat pelanneet hyvin Ruotsin sarjassa syksyllä. Meillä on myös paljon taitoa ja toivottaan, että vedämme hyvin myös jatkossa.

Ilari Savonen, Helsinki
Twitter: @ilarisavonen

Allsvenskanissa tapahtuu! Hyödynnä riskitön veto tai talletusbonus!