Jokerit jatkoi piristyneitä otteitaan perjantaina, kun helsinkiläisjoukkue nappasi kolmannen voittonsa putkeen kaatamalla TPS:n Turussa maalein 4-1.

Joukkueen hyökkäyksessä tehot 1+1 nakuttanut Nichlas Hardt oli ottelun jälkeen tyytyväinen illan tehokkuuteen.

– Todella maukkaat kolme pistettä. Joukkueessa alkaa olla taas sitä tuttua itseluottamusta. Tuntuu, että homma alkaa mennä nyt siihen oikeaan suuntaan, tanskalainen pohti SuomiKiekko-sivustolle.

Jokerit sai otteluun tehokkaan alun. Vierasjoukkue karkasi jo avauserässä kahden maalin johtoasemaan. Se kuitenkin passivoi helsinkiläisten peliä, minkä johdosta turkulaiset pääsivät jälleen kamppailuun mukaan.

– Aloitimme pelin vahvasti ja toinenkin kaksikymppinen oli hyvä. Mutta menimme varsinkin kolmannessa erässä paniikkiin. Siinä mielessä Steve Mosesin (1-3) maali tuli todella tärkeään paikkaan. Hän iski voiton kannalta todella tärkeän osuman tänään, Hardt pohti illan ratkaisua.

Orastava voittoputki on tullut helsinkiläisryhmälle enemmän kuin tarpeeseen vaikean alkukauden jälkeen. Hardt näki ryhmän otteissa sekä kiitettävää että korjattavaa.

– Meillä on tullut järkeä pelaamiseen. Jokainen tietää oman tonttinsa ja keskialueen pelaaminen on parantunut. Sitä kautta hyökkäyspelaamiseen on tullut enemmän tehokkuutta ja järkeä. Ja nyt olemme saaneet myös siellä enemmän onnistumisia.

– Vielä kun saamme peliimme lisää tasaisuutta, uskon, että homma alkaa toimia. Näiden voittojen myötä uskon myös pelihuumorin löytyvän paremmin, Hardt pohti.

TPS testaa helsinkiläisten pelihuumoria jo lauantaina, kun joukkueet kohtaavat uudelleen. Jokerihyökkääjä uskoo Helsingissä tulevan melko samantyylinen taisto.

– Tykkään näistä tuplapeleistä – tämä on vähän kuin pieni pudotuspelikamppailu pitkän kauden sisällä. Nyt vain valmistaudutaan uuteen kohtaamiseen, jotta pystytään kaatamaan TPS myös kotona.

Ilari Isotalo, Turku
Twitter: @IlariIsotalo