Hieman yllättäenkin HIFK:n viime harjoitusotteluissa pirteintä osastoa ollut Petr Stloukal on mielenkiintoinen nimi helsinkiläisryhmässä.

SuomiKiekko-sivusto tapasi 20-vuotiaan tshekkihyökkääjän, joka hakee pelipaikkaansa Liigasta koeajan kautta.

– Se on kova haaste minulle. HIFK on yksi Suomen parhaita joukkueita, joten hyvin pitää pelata. Mutta samalla tämä on innostavaa nähdä, missä huippu menee, Stloukal pohti kahden Jokerit-pelin jälkeen.

Energisesti pelannut Stloukal on ollut HIFK:n aktiivisimpia taklaajia viimeisissä otteluissaan. Onko se yksi alue, jolla paikka joukkueesta irtoaa?

– Täällä on tarkoitus tehdä parhaani ja yrittää auttaa joukkuetta. Olisi se sitten taklaukset, puolustuspeli, syötöt tai maalit.

– Tärkeintä on, että pystyy jotenkin tuomaan oman panoksen joukkueeseen. Jotenkin pitää löytää keino, jolla itsekin pystyy auttamaan ryhmää, Stloukal pohdiskeli.

Kaksi viikkoa aikaa

Viime kaudella Mestiksessä Peliitoissa 37 ottelussa makoisat tehopisteet 16+12=28 nakuttanut laituri myöntää eron kahden sarjan välillä olevan iso.

Viime kauden isompi rooli on silti miehen mukaan helpottanut ottamaan askelia kohti Liigavauhtia.

– Se oli itselleni hyvä kausi. Sain paljon vastuuta ja pääsin pelaamaan Petri Karjalaisen alaisuudessa paljon. Olen kiitollinen siitä vuodesta, Stloukal muistelee.

Oma alku HIFK:ssa on tuntunut hyvältä. Seuraavat kaksi viikkoa ovat tshekkitaiturin sopimuksen kanalta kriittisiä.

– Täällä pitää pystyä pelaamaan hyvin sekä hyökkäys- sekä puolustussuuntaan. Olen tyytyväinen tähän mennessä omaan tekemiseeni. Minun pitää kehittää vielä puolustuspelaamistani.

– Minulla on kaksi viikkoa aikaa näyttää osaamiseni. Harjoittelen niin kovaa kuin pystyn ja teen peleissä kaikkeni. Paikka on vaikea ottaa, mutta en jätä mitään tekemättä sen eteen, Stloukal tiivisti.

Ilari Isotalo, Helsinki
Twitter: @IlariIsotalo