Kiekkoministerit käyvät läpi ennen kauden alkua Liigan joukkueiden lisäksi myös sarjan parhaita pelaajia.

Nyt vuorossa on mielenkiintoinen lista, nimittäin Liigan kovimmat maalipyssyt. Kuka tulee tulittamaan tulevalla kaudella kovimmat maalimäärät? Kenestä kotimaisen ykkösliigamme maalivahdit näkevät talven pimeinä ja kylminä öinä painajaisia?

Molemmat ministerit Ilari Savonen ja Ilari Isotalo ovat koonneet omat listansa. Ne tässä:

Isotalo:

5. Toni Koivisto, Lukko

– Lukkoon paluun tekevä nopeajalkainen hyökkääjä tulee nauttimaan isoa roolia raumalaisten hyökkäyksessä. Petteri Nummelinin tarjoilusta nauttiva Koivisto on jo harjoituspeleissä osoittanut vahvuutensa. Mikäli käyttää edes murto-osan paikoistaan hyödykseen, on laiturissa potentiaalia olla tulevan kauden yllätysnimi tällä saralla.

4. Tony Salmelainen, HIFK

– HIFK:hon kahdeksan vuoden tauon jälkeen palaava Salmelainen on lähtökohtaisesti Liigatasolle loistava viimeistelijä. Mikäli vain ketjukaverit ovat tarpeeksi tasokkaat, tulee 31-vuotias laituri olemaan maalipörssissä korkealla.

3. Radek Smolenak, Pelicans

– Pelicansin yksinäinen tähti. Smolenak tulee nauttimaan Lahdessa isoa vastuuta myös tulevalla kaudella. Röyhkeä ja äärimmäisen suoraviivainen maalintekijä, jolta voi odottaa myös tulevalla kaudella paljon.

2. Pekka Jormakka, Tappara

– EHT-peleissä loistanut Jormakka on loistava vahvistus Tapparalle. Hyökkääjä osoitti jo viime kaudella tasonsa, nyt edessä on iso näytönpaikka Tampereella. Mikäli KHL-peikko ei puraise kesken kauden, voi Jormakan ennustaa helposti olevan tällä listalla korkealla.

1. Steve Moses, Jokerit

– Jokereiden vikkelä ja maaliahne Moses valmistautuu toiseen kauteensa Suomessa. Kauteen valmistavat pelit ovat jo osoittaneet viime sesongilla 22 maalia iskeneen hyökkääjän olevan enemmän kuin kunnossa. Varsinkin ylivoimalla pelottavan vaarallinen kaveri.

Savonen:

5. Radek Smolenak, Pelicans

– Tuntuu kyllä pahalta laittaa Smolenak vasta viidenneksi listalla, mutta tämä kertonee myös siitä, että Liigassa on oikeasti hyviä maalintekijöitä tarjolla. Viime sesonki oli lopulta niin mainio ensin Pelicansin puolella, että maisemat vaihtuivat. On lahtelaisryhmän suurin tähti, mihin pystyy pussinokat hinaamaankaan?

4. Janne Lahti, Jokerit

– 37 maalia ja 43 otteluun 18 maalia ovat hyvä osoitus siitä, että Lahdella on kapasiteettia olla aivan Liigan johtavia maalintekijöitä. Miten nyt hankalan KHL-kauden jälkeen? Pystyykö nousemaan jälleen kovalle tasolle ja ratkomaan pelejä Jokereiden hyväksi? Vähän kysymysmerkkiä on, mutta toisaalta taitoakin piisaa.

3. Jani Tuppurainen, JYP

– Tuppuraisella jo ympäristö tulee tarjoamaan mahdollisuuden olla aivan Liigan maalipörssin kärkisijoilla. Mukavahan se on Eric Perrinin lättyjä naputella verkkoon. Edelleen aivan Liigan kärkitason hyökkääjiä, tulosta voi varmasti odottaa ja paljon.

2. Pekka Jormakka, Tappara

– On tullut jo aiemminkin mainittua, mutta tämä on Jormakalle iso kausi. Tapparan puolella pitäisi ottaa vielä yksi harppaus eteenpäin mainion Pelicans-kauden jälkeen. Kykyä siihen löytyy kyllä, mutta mikä todellisuus sitten on? Ainakin mukavasti lähtenyt sesonki käyntiin, kun maajoukkueenkin puolella verkot ovat heiluneet. Jormakka on kuitenkin aivan Liigan kärkitason maalintekijöitä.

1. Steve Moses, Jokerit

– Moses on eittämättä aivan Liigan kärkitason maalintekijä ja omissa papereissa tällä hetkellä paras. Vauhtia riittää ja kudissakin on jytyä takana. Toivottavasti pysyy ehjänä. Iso työkalu Jokereille tulevalla kaudella.

Pysy mukana Liigan kulussa! Seuraa Twitterissä käyttäjiä @ilarisavonen ja @ilariisotalo sekä hastagia #Liiga.