Jokerit käänsi alavireistä kurssiaan ottamalla tiistaina kauden toisen voittonsa, kun HPK kaatui Helsingissä 2-1-lukemin.

Avausmaalista vastasi ottelun puolessa välissä Philip DeSimone. Päätöserässä ensin Jani Rita iski 2-0-maalin ajassa 50.17. HPK kavensi vielä 14 sekuntia ennen loppusummeria Jere Sallisen onnistuessa, mutta Jokerit pääsi kuivin jaloin maaliin.

– Kolme pistettä oli tähän hetkeen kaikista isoin juttu. Aloitettiin hyvin ja oltiin aloitteellisia ensimmäisessä erässä. Toisessa erässä oma hyökkäyspelaaminen takkuili ja hukattiin kiekkoja, Jokeri-luotsi Tomi Lämsä kommentoi seuran kotisivuilla.

– Kolmannessa erässä voittamisen vaikeus nousi esiin, kun on ollut hankalia loppuja. Nyt kuitenkin löysimme tarvittavan maalin. Joukkueessa näkyi voitonhalua ja kaivettiin väkisin tulos.

Jokereiden suurin ongelma on ollut maalinteko. Lämsä uskoo, että joukkue on lähellä parempaa ja odottaa tähtinimiensä esiinnousua.

– Pyritään vahvistamaan niitä asioita, millä maalit tulevat. Vahvasti uskotaan siihen, että meillä on 1-2 maalia joka ilta lisää, kun Janne Lahti, Nichlas Hardt ja Steve Moses
saavat napsun kohdilleen.

NHL-leiriltä riveihin palannut Teuvo Teräväinen suoriutui hyvin ottelussa.

– Hän otti aloituksia, pelasi hyvin kahteen suuntaan, teki rohkeasti peliä ja esiintyi vahvuuksillaan.